Eğitim

Bir Milyon Fikir 7: Türkiye Genelinde “Anadolu Kız Liseleri” Açılmalıdır

Okul Dönüşümleri için geç kalınmamalıdır

Adana’nın Ceyhan ilçesindeki liselere baktığımızda merkezde 1 Fen Lisesi, 1 Sosyal Bilimler Lisesi, 6 Anadolu Lisesi, 11 Meslek Lisesi var. Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Zeynep Sağır Anadolu Lisesi sınavla öğrenci almaktadır. Öğrencilerin sınavsız yerleşeceği Anadolu Lisesi sayısı 5’tir. Toros Tarım Anadolu Lisesi hariç diğer 4’ü yakın mahallelerdedir.

Dolayısıyla Ceyhan’da Anadolu Lisesi açığı vardır. Lise yerleştirmelerinde 2-3 meslek lisesine Ceyhan’da rağbet olmadı. Yani Ceyhan’da Anadolu Kız Lisesi ile birlikte 2 tane de yeni karma Anadolu Lisesine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Ceyhan’daki 11 Meslek Lisesinin iki tanesi kız meslek lisesidir. 1 tanesi de kız imam hatip lisesidir. Ceyhan’da Anadolu Kız Lisesi yoktur. İki kız meslek lisesi Ceyhan’a fazladır. Kaldı ki iki okulun da ortak bölümleri vardır. Meslek öğretmeninin olmaması ve stajlar ayrıca bir sorundur. Başarılı kız çocukları meslek lisesinde değil de Anadolu Kız Lisesinde okumalıdır diye düşünüyoruz.

Özetle; Ceyhan ilçesi örneğinde olduğu üzere diğer tüm il ve ilçelerde gerekli okul dönüşümleri titizlikle yapılmalıdır. Milli Eğitim Müdürleri ve müfettişler sorumluluk alarak, öğrencilerin geleceğini düşünerek onların istemediği bir okulda okumalarını önlemelidir. Öğrenciler hepimizin çocuklarıdır. Hiçbir öğrenciyi feda etmemeliyiz. Dönüşüm yaparken öğrenci ihtiyaçlarını, okulun fiziki durumlarına bakmalıyız. 81 ilimizde ve ilçelerde Anadolu Kız Liseleri açılmalıdır. Bu liselerden mezun olacak kız çocuklarımızın çok daha başarılı olacağını düşünüyoruz.

Bir Yorum

  1. eve kız liseleri açılsı çok güzel olur insAllah olur

  2. Bünyesinde anasınıfı olan okullara bir müdür yardımcısı kadrosu ilave verilmelidir

  3. Evet açılsın meslek liselerinin farkına varılsin önemi bilinsin artık halkla ilişkiler bölümünde ki lisedeki sayılarda arttirilsin..