Öğretmen

Bir Milyon Fikir 4: Öğretmenlere Zorunlu Hizmet Affı Getirilmelidir

Dershane öğretmenleri kadroya geçti, ücretli öğretmenler kadroya alınıyor, alan değişikliği yapılıyor. Öğretmenlerin zorunlu hizmetin kaldırılmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla 4+2 yıl çalışma şartı getirildi.  Zorunlu hizmetin artık bir esprisi kalmamıştır.  Özür grubu tayinleriyle zorunlu hizmet bölgesinde olmayan okula atananlar zorunlu hizmet affıyla rahatlamış olacaklardır çünkü her sene bir sıkıntı yaşar mıyım diye kaygı söz konusudur. Bazı öğretmenlerin ataması zorunlu görev kapsamında olmayan okullara yapılmıştır.

BAZI ÖĞRETMENLERİN ZORUNLU GÖREV SÜRELERİ UZADI

Bu öğretmenlerin zorunlu yer değiştirmeleri istenmektedir. Zorunlu hizmet affı getirilirse resen atamanın da önüne geçilmiş olur. 2010-2015 yılları arasında göreve başlayan öğretmenler çalışılan hizmet itibariyle zorunlu hizmetini yapmış gibi değerlendirilmelidir. Ayrıca 2010 yılında sonra kurumlar arası yeniden atamayla MEB’e geçenler de halen zorunlu hizmete tabi gözükmektedirler. Okulların zorunlu hizmet sürelerinde değişiklik yapıldığı için öğretmenlerin bazılarının zorunlu görevi uzamıştır.

ZORUNLU GÖREV YERLERİNE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALIDIR

Sözleşmeli öğretmenler artık Batı illerine de atandığı için daha önce atanan kadrolu öğretmenlerin zorunlu hizmeti olduğu için yer değiştirme bakımından zorunlu hizmeti olan öğretmenler mağdur olacaktır.  Yani anlatmak istediğimiz tam olarak şudur:

Sözleşmeli öğretmen zorunlu olmayan bir okula atanabiliyorken 2010-2015 yıllarında atanan kadrolular ise zorunlu hizmetleri olduğu için zorunlu hizmet olmayan bir okula tayin isteyememektedirler. Bunun için zorunlu hizmet affı getirilip daha sonra yer değişikliklerine bağlı olarak zorunlu görev yerlerine sözleşmeli öğretmen ataması yapılmalıdır.

Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…”

Bir Yorum

  1. Neden sen ogretmen degilmisin herkes zorunlu olarak gidiyorsa sende gideceksin sözleşmeli öğretmen senden düşükmüş gibi konuşuyorsun onlar senden kat ve kat daha akıllı onlar doğuda görev yapıyorsa sende yapacan af maf yok

  2. Teknik öğretmenlere daha önce verilmiş olan yıpranma hakkının iade edilmesi gerekir
    Okullarda Yönetici atamaları profesyonel bir şekilde yapılmalıdır
    TÜBİTAK çalışmalarının etkililiği arttırılmalıdır Projelere öğrenci seçimi öğrencinin isteğiyle ilgi alanına göre yapılmalıdır. Okullarda ekip proje çalışmaları yapılmalıdır TÜBİTAK çalışmaları haftalık ders programının içinde ders olarak verilmelidir
    Öğrencilerin spor sanat ve ailesiyle geçireceği zamandan alıkonarak yapılmamalıdır

  3. KHK ile haksız, hukuksuz ihraç olan öğretmenler af istemiyor. KHK ları yoksay ile görevine dönmek istiyor.

  4. Zorunlu hizmet affi herkes icin gelmelidir. Bakanlik gereksiz evrak yukunden kurtulmali ve aileleri birbirinden ayirmamalidir…

  5. Çok doğru bir yazı. Kadrolu Öğretmenlere adalet için zorunlu hizmet affı getirilmelidir.

  6. Daha önce verilen zorunlu hizmet affi yine verilmeli. Adaletsizlik giderilmeli.

  7. Sozlesmeli ogretmen insan degilmi?bu nasil bi mantik?ayip ya zorunlu hizmet olan yere sozlesmeli ogretmen atanmali ne demek?

  8. İşsizliğin bukadar çoğaldığı koşullarda eşi özelde çakılan öğretmenler mazeret bildirmekte çok zorlanmakta. Mağduriyetlerin giderilmesi için zorunlu hizmet affı biran önce gelmelidir.

  9. Af tabiki gelmelidir. Ben en tehlikeli ve catismali donemde yuksrkovada calistim. Ama tayin olunca yarim kaldi. Oysa batida hic dogu yuzu gormeyenlerin 2010 da af oldu. O zaman toplu bir af gelmelidir ki adalet saglansin. Bir de doktor icin 1 yil olan zorunlu hizmet neden ogretmen icin 5-7 yıldır.