"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir kez daha düşünülsün

24 Nisan 2017, Pazartesi
Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 606. hafta basın açıklamasında, “Şayet söz konusu olan, gerçekten milletin maslahatı, memleketin selameti ise; bu kritik eşikte, herkesin bir kez daha durup, iyice düşünmesi gerekmektedir” denildi.

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 606. hafta basın açıklamasında, 16 Nisan Anayasa Referandumu sonuçları ile Mavi Marmara yolcuları hakkındaki hakaret ifadeleriyle başlayan tartışmaları değerlendirdi. Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi’nin okuduğu açıklamada “Türkiye, 16 nisanda bir kez daha sandık başına gitti… Lakin tüm kamu imkânlarının, medya ve propaganda araçlarının sağladığı orantısız güce rağmen, teklif sahipleri, sandıktan istedikleri gibi bir sonuç alamadı. Oysaki bütün toplumun kaderine etki edecek nitelikteki değişikliklerin, daha geniş bir siyasal ve toplumsal uzlaşı ile gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu husus önemlidir, çünkü yönetim modeliyle ilgili her iki vatandaştan birinin kabul etmediği bir teklif, huzursuzluk teşkil etmeye adaydır” ifadeleri kullanıldı. 

Adalet zemininde buluşulmalı

Açıklamanın devamında “Şayet söz konusu olan, gerçekten milletin maslahatı, memleketin selameti ise; bu kritik eşikte, herkesin bir kez daha durup, iyice düşünmesi gerekmektedir.” diyen Mendi, sözlerine “Özellikle, çevre ülkelerdeki söz konusu kaotik ortam göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye’nin kendi iç barışını riske atacak en ufak bir siyasi hataya tahammülü olamaz… Merkezi ve yerel yönetimlerde, kamusal alanda, iktisadi alanda, kültürel alanda; Türkiye toplumunun siyasi ve kültürel farklılıklarını yansıtacak, kuşatacak ve bunları adalet zemininde buluşturarak, yönetimde ortaklaştıracak bir model geliştirilmediği sürece; yönetim krizi ne yazık ki aşılamayacaktır” dedi.

İstanbul – Yeni Asya 

Etiketler: sakarya
Okunma Sayısı: 3022
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı