VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

14 Mart 2018

.....................................................

Özel Fatma Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Olcay Oktay, ön çapraz bağlarında yırtık olan 27 yaşında ki hastası Mehmet Özmen’nin revizyonlu ön çapraz bağ ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi ve bu operasyonun Bolu’da bir ilk olduğunu söyledi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Olcay Oktay Çapraz bağ yırtıklarının çoğunlukla gençlerde ve sporcularda görüldüğüne dikkat çekerek, “Hastasının ağrılarının dayanılmaz hale gelmesinden sonra çok nadir olarak gerçekleşen bir ameliyata başvurmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

“İLKİNİ DE YİNE BEN YAPMIŞTIM”

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Oktay, “Bu ameliyatın diğer yapılan ameliyatlardan tek farkı ön çapraz bağı yapmak için kullanılan tendonun çok yaygın olarak alınmayan bir yerden alınıp yapılması. Bu hastamız daha önce ameliyat olduğu için hamstring tendonları önceki ameliyatlarında alındığı için karşı dizindekilerde alındığı için kullanacağımız tendon kalmamıştı.  Bunu dışarıdan allogref dediğimiz kadavralardan elde etmek gerekiyordu ama buna ulaşmak günümüz şartlarında oldukça pahalı yada hastanın kendi ödemesi gerekiyordu ve uzun zaman alabiliyordu. O nedenle dizin üst kısmında bulunan guardiseps bağından alarak bu ameliyatı gerçekleştirdik.  Guardiseps bağının bir kısmı alındığı için özellikli bir ameliyat. Bolu’da ben ikinci defa yapıldığını düşünüyorum ilkini de yine ben yapmıştım bu hastamıza, 6 ay önce öbür dizine” diye konuştu.

Hastası Mehmet Özmen’in durumunun gayet iyi olduğunu belirten Op. Dr. Olcay, “Hastamız ameliyatlarından çok memnun ve rahat, bu dizini de ameliyat ettik inşallah ondan da memnun olur” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.