BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ

04 Ağustos 2017 Cuma 21:46
BİR İLK DAHA  GERÇEKLEŞTİ
İlk kez ruhsatlı maden kalker ocağı kuran kurum olarak ilçe tarihine geçen Alanya Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirdi. Alanya’nın 30 yıllık hayali teleferik projesi tamamlandı. Testlerin yapıldığı teleferiğin ilk yolcusu olan Belediye Başkanı Yücel, bir hayalin gerçekleşmesinde yer almanın onur verici olduğunu söyledi.
 
ONUR VERİCİ BİR DUYGU
Kasım 2016’da yapımına başlanan ve Damlataş Plajı'ndan deniz seviyesinden yaklaşık 300 metre yükseklikteki Alanya Kalesi içerisindeki Ehmedek bölgesine çıkışı sağlayacak Alanya Teleferiği’nin yapımı tamamlandı. 30 yıl önce projelendirilen Alanya Teleferiği, insanlı testlerin de tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, açılışı için gün sayılan Teleferik’in ilk yolcusu oldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yücel, bir hayalin gerçekleşmesinde yer almanın onur verici olduğunu söyledi. 
BAYRAM HEDİYESİ OLACAK
Kabine binen Yücel, “Alanya Teleferiği ülkemizde yapılan 2 teleferik inşasından biri. Teleferik inşaatı Damlataş bölgesinden, İç kaleye yani Ehmedek bölgesine uzanıyor. Saatte 1130 kişi taşıyan ve 17 kabinden oluşan teleferiğimiz 30 yıldır hayali olan bir projeyi gerçekleştirdik. Yetkili firma test turlarını yapıyor. İnşallah biz de gelecek hafta işletme ruhsatını vererek Alanyamıza ve Alanya’yı ziyaret eden tüm turistlerimize bayram hediyesi olarak sunmayı planlıyoruz. Ben şimdiden bu projenin Alanya halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
BÜYÜK OTOBÜSLER YASAK
Teleferik 9 milyon euro maliyetle yapılırken, ilçenin bu güne kadar yapılan en büyük projelerinden biri olarak yer alıyor. Belediyenin Kurban Bayramı’nda hizmete sokmayı planladığı teleferiğin sefer ücreti 18 TL olarak planlanıyor. Yapılan proje kapsamında teleferiğin zirve durağına yerleştirilen yürüyüş yolları ile iç kale ve diğer bölgelerine ulaşılırken, yürüyüş yolunun bitimine kurulacak olan alanda ise 14 kişi kapasiteli 4 adet büyük golf araçlarıyla da ziyaretçiler Süleymaniye Cami mevkiinden, İç kaleye kadar tüm alanları yürümeden gezebilecek. Büyük tur otobüslerinin kaleye girişi yasaklanacak.
Son Güncelleme: 04.08.2017 21:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81