Bir gün şayet senden uzakta ölürsem Ey İzmir…

Dario Moreno 4 Aralık Salı günü anılıyor...

Toplum
30 Kasım 2018 Cuma

Yukarıdaki dizeleri tüm hayranlarına vasiyet eden dünyaca ünlü Yahudi asıllı  Türk şarkıcı Dario Moreno 4 Aralık Salı günü 50. Ölüm yıldönümünde İzmir’de anılıyor. 

İzmir Karataş’ta saat 18:30’da başlayacak anma, aziz hatırası için lokma dökülerek, Deniz ve Mehtap, Hatıralar Hayal Oldu, Canım İzmir gibi şarkıların seslendirilmesi ile devam edecek. 

Çeşitli sanatçıların Dario Moreno'nun şarkılarını sslendireceği  gecenin organizasyonunu Konak Belediyesi,  İzsev, Dario Dostları, İzmir Musevi Cemaati  ve  Hisdaş Medyapol yapıyor.  Etkinlik boyunca ziyaretçilere kökeni  Sefarad -Yahudi mutfağı olan  boyoz da   Symirna Boyozları firması tarafından  ikram edilecek. 

Dario Moreno’yu anma konserinde Türkçe   sözlü şarkılarının yanı sıra, ölümünden 50 yıl  geçmiş olmasına rağmen, bugün halen unutulmayan,  özellikle Fransızca şarkılar da söylenecek. 

Türkiye dışında Fransa ve dünyada şarkıları ile meşhur olan Dario Moreno, Fransızca ve Türkçe olmak üzere besteler yapmış,  uluslararası ödüller kazanmıştı. 

Dünya sahnelerinde her zaman kendisini İzmirli bir Türk olarak tanıtan Dario Moreno sevenlerine şöyle vasiyet etmişti: 

İzmir, tatlı ve sevgili şehrim, 
Bir gün şayet senden uzakta
ölürsem,
Beni sana getirsinler.

Fakat mezarıma  götürülürken,
Öldü demesinler, uyuyor desinler,
Tatlı İzmir’im.

 

Güncel bilgiler için

http://www.konak.bel.tr/kultur-sanat/etkinlik/dario-morenoyu-aniyoruz-485153

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün