Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Televizyon dünyasının mutfağında geçen “Gece Kuşu / Late Night”, tecrübeli bir komedyen ve genç yazarı üzerine

Dünya prömiyerini yaptığı Sundance Film Festivali’nde övgü toplayan komedi “Gece Kuşu / Late Night”, televizyon dünyasının mutfağında geçen bir öyküyü konu alıyor.

Uzun ve başarılı bir gece komedi programı sunan Katherine için işler yolunda gitmemektedir. Kanal düşük izlenme oranlarına sahip programını noktalamak ister. Beyaz erkeklerden oluşan yazma takımı içinde Hindistan kökenli genç kadın yazar Molly’e şans veren Katherine, bunun iyi etkilerini görür. Ancak patlayan bir skandal, iki arkadaşın arasını açacaktır.

Haberin Devamı

Televizyon dizileri ağırlıklı bir kariyere sahip yönetmen Nisha Ganatra’nın yönettiği filmin senaryosunu ise Molly’i canlandıran Mindy Kaling kaleme almış. Film, zeki senaryosu, komedi zamanlaması ve eğlence endüstrisinde kadınlar ile azınlıkların öne çıkması tartışmasının yaşandığı zamana denk gelmesiyle övgü topladı.

Bir gece şovunun perde  arkası

HAFTANIN DİĞERLERİ

Aktör Guillaume Canet’nin beğeni toplayan 2010 yapımı filmi “Küçük Beyaz Yalanlar / Petits Mouchoirs”un devam filmi karşımızda. Aynı kadro ve yönetmenle “Küçük Beyaz Yalanlar Devam Ediyor / Nous finirons ensemble” ismiyle hayranlarıyla buluşacak filmde, ilk yapımda bir araya gelen karakterlerin yeniden buluşmasına şahit olacağız. Filmin oyuncu kadrosunda aralarında François Cluzet, Marion Cotillard ve Gilles Lellouche’un da olduğu Fransız sinemasının yıldızlar geçidi var. 

Thurop Van Orman’ın imzasını taşıyan “Angry Birds Filmi 2 / The Angry Birds Movie 2”, oyundan uyarlanan 2016 yapımı filmin devamı… Film, kahramanların adalarına yönelik bir tehdide karşı bir araya gelmesine odaklanıyor.

Bir gece şovunun perde  arkası

Osman Taşçı’nın yönettiği “Sesinde Aşk Var”, başrollerinde Burak Tozkoparan ve Hayal Köseoğlu’nun yer aldığı bir romantik komedi.

Elise Duran’ın imzasını taşıyan roman uyarlaması “Sır Tutabilir Misin? / Can You Keep a Secret?” romantik komedi türünde bir yapım. Film, uçakta gördüğü bir adama sırlarını anlatan bir kadın üzerine.

Belçika yapımı korku filmi “Kaçış Oyunu / Play or Die”, Jacques Kluger’ın imzasını taşıyor. Film, Türkçe adında belirtildiği gibi işlerin ciddiye bindiği bir kaçış oyununa odaklanıyor.

Haberin Devamı

Andrew Jones’ın yönettiği aksiyon “Alcatraz”, hapishaneden kaçmaya çalışan bir grup mahkumu takip ediyor.