Kamu Personelleri

Bir Garip Personel Alımı İlanı! Üniversite Personeli Olmak Şartı Zorunlu Olarak Açıklandı

Dicle Üniversitesi yayımladığı iş ilanında “üniversite personeli” olmak şartına yer verdi.

Diğer yandan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadro ilanlarına genel olarak üniversitede görev yapan ve alakalı mevzuatlara göre talep edilen başvuru şartlarına uygun olan adaylar için zaman, zaman ilan yayımlanmaktadır.

Üniversiteler yasal olmayan şekilde personellerine öncelik sağlıyor ve bu nedenle başvuru yapacak adayların çalışma alanları, uzmanlık alanları ve bunun yanı sıra doktora tezine kadar özel şart talep edebiliyorlar.

Ancak bu durum eleştiri yağmuruna tutulsa bile mahkeme kararıyla iptal ediliyor ancak bu durum kolay, kolay değiştirilememektedir.

DİCLE ÜNİVERSİTE İŞ İLANI TEPKİLERİN ODAĞINDA

Dicle Üniversitesi ise 8 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımladığı iş ilanında çok sayıda öğretim üyesi kadrosuna personel alımı yapacağını ilan etti.

İlanların genellikle kişiye özel bir durumu olmamakla beraber bazı Profesör kadroları için “HALEN ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR OLMAK” şartına yer veriyor ancak tam olarak nasıl bir kriter talep edildiği anlaşılamamakta…

Bu nedenle başvuru yapan kişilerden alınacakların Dicle Üniversitesinde çalışıyor olanlardan mı, yoksa Türkiye’de ki başka yükseköğretim kurumlarında çalışanlar arasından mı alınacağı belirsiz.

İki şekilde de usule aykırı olan bu durum yasal olmayan durumu yasal kılmaktadır.

Dicle üniversitesinin yayımladığı iş ilanında da; “HALEN ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞIYOR OLMAK” şartının tam anlamıyla açıklaması yapılmaktadır.

İŞTE O KADROLAR

Bir Garip Personel Alımı İlanı! Üniversite Personeli Olmak Şartı Zorunlu Olarak Açıklandı

Bir Yorum

  1. İsde böyle adaletsiz haksiz bir ülkede yaşıyoruz bu dünyanın birde öbür tarafi var bu dünyada yiyin bakalim hak yiyebildiginiz kadar siz saniuorsunuzki öteki taraf yok bu dünya sültanlara firavunlara kalmadı sizemi kalicak