thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Bir Dokundu.. Bin Ah İşitti..

Tarih: 27-01-2020 06:36:06 Güncelleme: 27-01-2020 07:32:06 + -


CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av.Muharrem Erkek seçim bölgesi olan Çanakkale il merkezi ve ilçeleri ile köylerde yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Erkek; "Vatandaşlarımız çok ciddi geçim sıkıntısı yaşıyorlar. İşsizlik ve yoksulluktan dolayı isyan etme noktasına gelmişler. Geleceklerinden büyük endişe duyarken, Ülkeyi yönetenlere karşı da büyük tepki duyuyorlar" dedi.


Bir Dokundu.. Bin Ah İşitti..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale il merkezinde bulunan mahalleler ile Ayvacık ve Yenice ilçeleri ile köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Partililerin yanı sıra sokaktaki vatandaş ile esnafları da ziyaret eden Muharrem Erkek, kırsal kesimde yaşayan köylü hemşerilerini ziyaret etti. Gittiği, konuştuğu her vatandaşın ülke gidişatından endişe duyduğunu belirten Muharrem Erkek; "Vatandaşlarımız maalesef yürütülen yanlış ekonomi politikası ve sadece birkaç yandaş işadamına yaratılan rant düzeni ile nefes alamaz duruma gelmiştir. Sadece Çanakkale'de değil Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Vatandaşlarımızın ortak dertlerini geçim sıkıntısı, işsizlik ve yoksulluk oluşturuyor" dedi.

 

"HER YERDE; GEÇİM SIKINTISI, İŞSİZLİK, YOKSULLUK SESLERİ DUYUYORUZ"

Vatandaşın en büyük dertlerinin başında geçim sıkıntısı, işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Muharrem Erkek; "Çanakkale'nin dört bir yanına, ilçesini, kasabasını, köyünü dolaşıyoruz. Ben halkımızda hiç bu kadar tepki ve endişe görmemiştim. İnsanlarımız maalesef yoksulluk karşısında, geçim sıkıntısı karşısında bunalmış, nefes alamaz hale gelmişler. İşsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı derdine düşmüşler. Ülkeyi bu hale getiren iktidara ve temsilcilerine karşı büyük tepki gösteriyorlar. Bugün AKP'ye oy vermiş vatandaş bile ödeyemediği faturaları nedeniyle, esnaf tahsil edemediği alacakları, iş bulamadığı çocukları nedeniyle 'Elim kırılsaydı da oy vermeseydim' diyor. İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisine oy vererek bu iktidardan kurtulma sözü veriyorlar" dedi.

"YEMEDİM, İÇMEDİM, ÇOCUĞUMU OKUTTUM.. ÇOCUĞUM İŞSİZ"

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde karşılaştığı bir vatandaş ile arasında geçen konuşmayı aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Ayvacık da vatandaşlarımızla buluştuk. Bir hemşerimiz geldi; 'Yemedim yedirdim. İçmedim içirdim. Giymedim giydirdim okuttum çocuğumu. Okul bitince bir işe girer de hayatı kurtulur diyordum. Şimdi üniversite bitiren çocuğum evde oturuyor ona yine ben bakıyorum. Çocuğum işsiz, çalmadık kapı bırakmadı, iş bulamıyor" tepkisini dile getirdi. Maalesef bugün Türkiye'de işsizlik almış başını gitmiş, her dört üniversite mezunundan birisi işsiz. Genç işsiz nüfusumuz yüzde 26 seviyesini geçmiş durumda. Bu gençler iş bulamadıkça bunalıma giriyorlar. Ailelerine daha fazla yük olmak istemeyen gençler çaresizlik içerisinde ne yapacaklarını bilemez durumdalar" dedi.

 

"ESNAF İSYANLARDA.. KEPENK KAPATIYOR"

Ekonomik durumdan sadece işsiz vatandaşların değil; esnafın da mağdur olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Yenice'de esnaflarımızı ziyaret ediyorum bir esnafımıza işler nasıl diye sorduğumda; geçen aya kadar yanında bir kişi çalıştırdığını, bu ay başında işçisini çıkartmak zorunda kaldığını, yakında da kepenk kapatacağını söyledi. Alacaklarını tahsil edememiş, maliyeye borcunu ödeyememiş, kepenk kapatırsa iş bulup bulamayacağını da bilmiyor. Bu insanlar geleceklerinden endişe duyuyorlar" dedi.

 

"MUTFAKTAKİ BU YANGIN; İKTİDARI GÖTÜRÜR!"

Köylülerle pazardaki ev kadınları ile sohbetlerden de tespit ve gözlemlerine aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Halk geçinemiyor, aldığı üç kuruş para ile pazara çıkan kadınlarımız maalesef bir ailenin sağlıklı beslenmesi için gerekli olan temel gıdanın ucuzunu bulabilmek için saatlerce soğukta dolaşıyorlar. Vatandaş pazar yapamıyor, pazarcı malını satamıyor. Mutfaktaki yangın o kadar büyük ki.. Mutfaktaki bu yangın iktidarı götürür. İnsanlar geçinemedikleri için, gençler iş bulamadıkları için huzursuzlar" dedi.

"İNSANLARIMIZ ONURLU YAŞAMAK İSTİYOR, HUZUR İSTİYOR"

"İnsanlarımız geçim derdinden o kadar huzursuz olmuşlar ki geleceklerinden endişe ediyorlar" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Vatandaş onurlu yaşamak istiyor. Huzurlu bir yaşam sürmek istiyorlar. Geçim sıkıntısı varken; işsizlik ve yoksulluk varken; huzurlu yaşamak mümkün mü? İktidar maalesef sokaktaki vatandaş yerine üç beş yandaşına rant yaratmak için ülkeyi felaketin eşiğine getirmiş durumda. Ne olursa olsun yandaşlarıma bir şey olmasın derdi var saraydakilerin.. Sarayda yaşayanlar aç halkın derdinden anlar mı? Anlamıyorlar, anlamadıkları için de vatandaşın tepkisine kör olmuş sağır olmuşlar. Duymak, görmek istemiyorlar. Ama elbet bu düzen değişecek" dedi.

 

"YENİCE'NİN EN VERİMLİ OVASINA TERMİK SANTRAL DİKMEK İSTİYORLAR"

Çiftçilerin borç batağında olduğunu, haciz korkusu nedeniyle endişe duyduklarını belirten Muharrem Erkek; "İktidar Londra'daki bir avuç faiz lobisine 105 milyar dolar faiz öderken olan Türk üreticisine, Türk çiftçisine, halkımıza oluyor. Bugün Çanakkale'nin en verimli ovalarından birisi olan, Yenicelilerin geçim kaynağı olan Agonya Ovasına Termik Santral dikmek istiyorlar. Yeniceli çiftçimizin ekip biçtiği Agonya Ovasında Termik Santral yapmak istiyorlar. Biz diyoruz ki halk aç, geçinemiyor, onlar diyor ki Termikçiler para kazansın. İktidar halkının sesini duymaz, sorunlarını görmez olmuş. Her ne pahasına olursa olsun biz bu mücadeleyi vereceğiz, ülkemizi düzlüğe çıkartacağız, halkımızı refaha kavuşturacağız" dedi.

 

"FATURALARINI ÖDEMEYEN VATANDAŞ SOĞUKTA YATIYOR"

Türkiye'de vatandaşların ödedikleri vergilerin yanı sıra faturalarla da canının yandığına dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Vergiler esnafımızın belini bükerken; halkımızın cebine adeta hortum sokulmuş.. Fatura adı altında Deli Dumrul misali tahsilat yapılıyor. Doğalgaz faturalarına yerel seçimler öncesi yapılan indirimler seçim sonuçları ile birlikte zam yağmuruna döndü. Avrupa ülkeleri doğalgaza 1 ödüyorsa bizim vatandaşımız 2,5 ödüyor. Böyle düzen olur mu, böyle soygun olur mu? Elektrik faturası aynı şekilde. Vatandaş faturalarını ödeyemiyor, kısmış kapatmış doğalgazını çoluk çocuk evde soğukta oturuyor. Bu mudur vatandaşa hizmet etmek?" tepkisini gösterdi.

"SARAYDAKİLER HALKIN SESİNİ DUYMAZ, SORUNLARINI GÖRMEZ OLMUŞ"

18 yıllık AKP İktidarının ülkeye hemen hemen her alanda büyük zararlar verdiğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; umutsuzluğa kapılınmaması gerektiğine dikkat çekti. Erkek; "Halkımız artık bu saray yönetiminden, tek adamdan, yandaşlarından, rantçılarından yaka silkmiş durumda. Kime dokunsak, kimle konuşsak bin ah işitiyoruz. İnsanlarımız umutsuz, çaresiz, bitik durumdalar. 3 kuruş emekli maaşı alan insanlar nasıl sağlıklı beslensin? 5 kuruş maaş alan insan nasıl geçinsin. İğneden ipliğe her şey pahalı. İnsanlarımız hayat pahalılığı, enflasyon, geçim sıkıntısı, işsizlik altında eziliyorlar" dedi.

 

"KADROLARIMIZ İLE İKTİDARA HAZIRIZ.. BİZLERE GÜVENİN.."

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilçe ve il kongre süreçlerini hızla tamamlamaya devam ettiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Av.Muharrem Erkek; "Hep söylüyoruz, bizlere güvenin. Umutsuzluğa kapılmayın. Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en köklü siyasi partilerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortası; Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Milli mücadele verilirken bile iktisadi ve ekonomik atılımları yapabilmiş bir partiyiz. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadroları ile ülkemizin, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye taliptir. Tüm kadrolarımız ile iktidar olmaya hazırlanıyoruz. Halkımızı bu sefalet ve yoksulluktan kurtarmak için köy köy, kasaba kasaba dolaşıyoruz. Kongre süreçlerimizi bir yandan devam ettiriyoruz. Bugün Yenice ilçemizde kongremizi gerçekleştirdik, siyasette yeni yüzler ve deneyimli ekiplerimiz ile ülkenin yönetimine talibiz. Bunu artık halkımız da istiyor. Halk artık Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı altında yoksulluktan kurtulmak, gelecek kaygısı gütmeden, huzurlu bir yaşam sürmeyi hayal ediyor" dedi.




Bu haber 4256 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI