SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

BİR DAMLA TASARRUF İLE GELECEĞİNİZE SU TAŞIYIN!

Yayınlanma:
ABONE OL

Su hayattır, yaşamın ana kaynağı, tüm canlıların vazgeçilmezidir. Susuz bir gelecek düşünülemez. Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hal ilan edecek kadar mühim bir meseledir.

Saadet Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk tarafından yapılan açıklamayla; “BİR DAMLA TASARRUF İLE GELECEĞİNİZE SU TAŞIYIN!

Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, su kaynaklarımızın tükeniyor olmasını ve bu noktada acil alınması gereken tedbirleri ülke gündemine büyük bir hassasiyetle taşımak istiyoruz. Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli bir şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır.

“Bir Damla Tasarruf” sloganı ile tüm yetkili kurumları, STK’ları, vatandaşlarımızı suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çağırıyoruz. Evimizde, işimizde, kurumlarımızda, tarım arazilerimizde yapacağımız bilinçli kullanım, tonlarca suyun kazanımı anlamına gelecektir.

Evlerimizde bireysel olarak alacağımız tedbirlerle ciddi oranda suyu yeniden kazanabiliriz. Sadece elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken bile suyu kapatmak yılda 48 ton su tasarrufu sağlıyor.

48 ton su ne demek?

1 ton su 1 metreküp suya,

1 metreküp su ise 1000 litre suya tekabül ediyor.

Günlük su kullanımımızın %26sı tuvalet, %22çamaşır makinesi, %17si duş, %16sı musluklar, %5i diğer kullanımlar ve %14ü ise iç tesisat sızıntılarından oluşuyor.

Bireysel olarak her evde su tasarrufu adına atılacak olan her adımı önemsiyoruz.

 “Bir Damla Tasarruf” çağrımıza destek olan vatandaşlarımızdan, katkılarını yansıtabilmek adına   aylık faturalarını karşılaştırmalarını ve bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Her evde başlayacak bilinçli su tüketimi ile tonlarca suyun hayata yeniden kazandırılmasını ümit ediyoruz.

Dünyada son on yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Su, hayatımızı devam ettirebilmemiz için doğrudan ihtiyaç olmasının yanısıra, sağlığımız, temizliğimiz, gıdalarımızın hazırlanması, sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi, tarımın devam ettirebilmesi gibi çok alanda birincil ihtiyaç. Geleceğimizi kurtarmak için geç olmadan el ele vererek, su tasarrufu için adım atmak zorundayız.

Artan nüfus, büyüyen kentler, bilinçsiz tüketim ve kuraklık ülkemizi “su fakiri” bir ülke haline getirebilir. Yaşamın devamı yeterli ve iyi kalitede suyun varlığına bağlı. Yaşamımızı daha iyi şartlarda devam edebilmek için tüm vatandaşlarımıza “Bir Damla Tasarruf” çağrısında bulunuyoruz. Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Sizler de, Tasarruf için bir adım atın.

#BirDamlaTasarruf

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Nisan 2024
Başka markette bunlardan ucuzu yok! ŞOK 20 Nisan’da ucuzluk bombasını patlatıyor

ŞOK 20 Nisan aktüel katalog indirimleriyle ucuzluk bombasını patlattı. Başka markette bu ürünlerin daha ucuzu yok. İşte 20 Nisan 2024 ŞOK aktüel katalog indirimleri… En büyük market zincirlerinden birisi olan ŞOK, her hafta vatandaşlara çeşitli ürünlerde en uygun fiyatları sunuyor. Çok amaçlı dolaplar, tamirat için gereken araç gereçler, elektronik aletler, boya grubu gibi birçok ürün […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Uzman açıkladı: Yatırımcıları kaos bekliyor! Küresel çalkantı dolar ve altında yönü değiştirdi!

Altın ve dolardaki durama dair uzmanından açıklama geldi. Büyük bir kaos yatırımcıları bekliyor. Küresel çalkantılar altın ve doları ciddi etkileyecek. İşte altın ve dolardaki gidişata dair detaylar… Ülkemizdeki yatırımcılar küresel çapta yaşanan olayların piyasalara etkisini merak ediyor. Yaşanan gelişmelerle beraber yatırımlarını altın ve dolara yapan vatandaşlar gelişmeleri takip ederken uzmanlardan birer birer açıklamalar geliyor. Ünlü […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
İhtiyacı olana 10.000 TL nakit! Tek şartı tutturan parayı kapıyor!

İhtiyacı olan vatandaşlara 10 bin TL nakit yatıyor. Tek şartı karşılayan vatandaşlar ödemeyi alıyor. İşte 10 bin TL nakit desteğine dair detaylar haberimizde… Ekonomik koşullar vatandaşların geçiminde ciddi sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Maaşlarını yetiştirmekte zorlanan vatandaşlar acil nakde ihtiyaçları olduklarında nasıl çözüm bulacaklarını bilemiyor. Bu noktada 10 bin TL nakit desteği acil nakde ihtiyacı olan […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Promosyona gece duyurusu geldi: Emekli başka bankanın yüzüne bakmayacak!

Yapı Kredi Bankası’ndan gece duyurusu geldi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na emekli promosyon tutarını uçurdu. Emekliler başka bankanın yüzüne bakmayacak. İşte Yapı Kredi Bankası güncel emekli promosyon tutarı… Ülkemizde 4A, 4B, 4C’li emekliler için bankalardan 3 yıl kalma sözüne karşılıksız promosyon veriliyor. Emekli promosyon ödemeleri son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusunun ardından yükseltildi. Kamu […]