Uysal açıklamasında Meral Akşener’in parti kurma iddialarına yönelik “Referandum sürecinde Türkiye’nin can alıcı meselelerini değerlendirme imkânı bulduk. Düşüncülerimizi paylaştık. Dün mahkemenin verdiği kararla beraber kendisi de bir karar verecektir. Bu manada bizim açık çağrımız ortadadır. Demokrasiye inanmış, Türkiye’nin bu şizofrenik gidişatına itirazı olan herkesle biz kucaklaşmak, şerre kilit olacak eli olmak adına bir mücadele veriyoruz. Önümüzde ki süreç içerisinde de çok değerli Bakan Meral Akşener Başta olmak üzere pek çok insanla da bir araya gelmeyi ümit ediyoruz” diyen Uysal referandum sonucu ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “yüzde 49 meselesi değil bu sonuçların nasıl elde edildiği ortada. 

Tarihimizde 1946 seçimleri kara leke olarak tarihe geçmiştir. Bu seçimde mühürsüz oyların kullandığı bir seçim olarak tarihe geçecektir. Bütün bunlara rağmen YSK’nın hukuksuz bir kara alarak hüküm doğurmuştur. Netice itibari ile bizler bu gün hayır oyu veren insanları değil pek çok noktada insanların baskı ile terör bitecek atlaması ile bir takım manipülasyonlar ile iktidarın insanların zihnini manipüle etmeyi başardı. Referandumdan buyana Türkiye’de 70’in üzerinde şehit var. Bütün bunları kimse konuşmuyor. Önümüzde ki süreç içerisinde hem ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere onun burada aldığı inisiyatif ile beraber Türkiye’de yeniden bu ortak paydayı kutuplaşma ikliminde değil daha belirli prensipler ve ölçüler temelinde sadece bir partiye ve bir kişiye muhalefet ediyormuş gibi bir istinat noktasına indirgemeden Türkiye’nin ihtiyaçlarını göz önüne alarak pozitif bir siyaset anlayışı ile biz koymaya çalışıyoruz.”

Önemli Bir Mücadele 

Uysal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadele noktasında ortaya koyduğu çalışmalar ile ilgili şunları kaydetti; “Biz güvenlik güçlerimizin, devletimizin bu manada atacağı her olumlu adıma özellikle terör ile mücadele de kayıtsız şartsız dün de destek verdik bu günden destek veriyoruz. Bu manada son dönemlerde dün işine geldikleri için PKK terör örgütü ile mücadele yürütenler şimdi son terörist kalıncaya kadar mücadele edeceğiz noktasına çok şükür gelmişlerdir. Buda memleket için bir kazanımdır. Bu mana da İçişleri Bakanı hüviyeti ile Sayın Soylu’nun verdiği mücadelede onunla beraber güvenlik güçlerimizin önemli bir mukayese ile topyekun üstünlüğü elde ettiği ortadadır bu kuvvetlendirecek ve kalıcı hale getirecek dış politikamız ile beraber pekiştirecek  dış politikamız ile beraber Türkiye’nin bir yola yeniden bir milli mutabakat zeminin de yol almalıdır. Hala insanlarımızın zihninde acaba yarın kendi hayallerini gerçekleştirmek için yeniden PKK bu iktidar müzakere edermi gibi pek çok şüphenin bulunduğunu biliyorum. İnşallah o yola tevessül etmezler. Biz iktidara muhalefet ederken bu tür meseleleri ayırt etmeyi başarmış bir noktadayız.”

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim