Binlerce Kişi Turnalı Yaylasında Buluştu

Binlerce Kişi Turnalı Yaylasında Buluştu

Her Yıl Geleneksel olarak düzenlenen İlçemiz Karaçam Mahallesi Turnalı Yayla Şenlikler her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Her Yıl Geleneksel olarak düzenlenen İlçemiz Karaçam Mahallesi Turnalı Yayla Şenlikler her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu yıl 15. Gerçekleştirilen ve de 18 Ağustos 2017 Pazar Günü gerçekleştirilen şenlik Mavi Karadeniz Tv ekranlarından yaklaşık 5 saat süre ile canlı olarak yayınlandı.

Karaçam,Çaykara,İlçemizin diğer Mahalle ve köyleri,Trabzon ilimizin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar ve de gurbetçilerimizi bir araya getiren şenlikte adeta insan seli yaşandı.Binlerce Turnalı Hayranı sabahın erken saatlerinden itibaren Turnalı Yaylasını doldurmaya başladılar./resimler/2019-8/19/1145181100904.jpgProgramın başladığı saat 12.00´da ise şenlik alanı adeta bir karnaval havasına döndü.Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen binlerce yayla dostu hem birbirinden değerli sanatçıların türküleri ile coştu hem de gönüllerince piknik yaparak Pazar günlerini değerlendirmiş oldular

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte daha sonra Şenlik Organizatörü Karaçam Mahalle Muhtarı Celal Sivaz tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

SES DÜZENİ YUVAM ELEKTRONİK´TEN

Senelerdir Çaykara İlçemizin Ses ve de Program yükünü çeken Yuvam Elektronik her zaman olduğu gibi yine profesyonel bir ses düzeni ile Çaykara Dostlarının karşısına çıktı.Yaklaşık 10 saat süren programda  mükemmel ses düzeninde en küçük bir olumsuzluk yaşanmadı ve de Yuvam Elektronik bir kere daha Çaykara insanımızın alkışını almayı başardı.

ESKİ MUHTAR SİVAZ-ŞENLİĞİMİZ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Gerçekleştirilen Şenliklerin  Ortak amacının insanları bir araya toplamak ve de birbirlerini senelerdir göremeyen insanlarımızın bir araya gelerek hasret gidermelerini sağlamak olduğunu ifade eden Karaçam  Mahallesi Eski Muhtarı Celal Sivaz şenliklerde eğlencenin ön plana çıkarılmaması gerektiğini,eğlencenin sadece şenliğin çok küçük bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

İnsanlarımızın şenlik konusunda çok büyük beklentilerinin olduğunu ifade eden Karaçam Mahallesi Eski  Muhtarı Celal Sivaz Şenlikleri iptal etmeleri durumunda insanlarımızın bu beklentilerinin de suya düşeceğini sözlerine ekledi.

MUHTAR ŞEKER- KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK GÖREVİMİZDİR.

Yayla Şenlikleri ile ilgili açıklamada bulunan Karaçam Muhtarı Alaattin Şeker,? her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve binlerce insanın bir araya gelmesiyle dayanışmanın ve birlik ve beraberliğin sergileneceği bu etkinliğimiz ile Çaykara´da ve ülkemizin değişik illerinde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getirerek kaynaşmasını sağladıklarını  belirten Şeker,Halkımızın Şenliğe Göstermiş olduğu yoğun ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ

Çaykara insanımızın birlik ve beraberlik konusunda örnek  insanlar olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi tok Ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan Çaykara´lı Hemşerilerimizi Gerçekleştirdikleri Şenlikler aracılığı ile bir araya getirdiklerini ve insanlarımızın birbirleri ile kaynaşmalarını sağladıklarını sözlerine ekledi./resimler/2019-8/20/1158048331134.jpgKaraçam Mahalle Muhtarlarımızın senelerdir insanlarımızı bir araya getirebilmek için Emek Harcadıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu sene 15. Düzenlenen Durnalı Yayla Şenliği Organizasyonunu gerçekleştiren Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker ve Organizasyon ekibine teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

ŞENLİĞİN GİZLİ KAHRAMANLARI

15.Geleneksel Turnalı Yayla Şenliklerinin Sahne gerisindeki gizli kahramanları programda en fazla emek harcayan ekip oldular.Çaykara´lı Sanatçılarımız Erol Akyüz,Turan Kamberoğlu ve Dursun Akyüz gün boyunca sahne alan Sanatçılarımıza eşlik ederek Şenliğin gizli kahramanları olmayı başardılar./resimler/2019-8/19/1146542067772.jpgADEM EKİZ´DEN TÜRKÜ VE SOHBET FIRTINASI

TRabzonumuzun en önemli Sanatçılarından Beşköylü Adem Şenlikte hem türküleri hem de sıcak akıcı ve de şakacı uslubu ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

ERKAN KABAOĞLUNDAN ELEKTRONİK BAĞLAMA

Elektronik bağlaması ile birbirinden güzel türküleri muhteşem bir şekilde canlandıran Sanatçı Erkan Kabaoğlu konserinin son bölümünde ise yine elektronik bağlaması ile muhteşem bir Karaçam Sallaması çaldı.Tüm Karaçam tek yumruk olarak ve de uzun bir halay kurarak Karaçam Sallaması oynadı.

MUSTAFA KUVVETLİ-TÜRKÜLERE DOYURDU

Karaçamlı Sanatçı ve de Karaçam düğünlerinin değişmeyen tek Müzisyeni Sevgili Mustafa Kuvvetli hem okuduğu türküler hem de çaldığı oyun havaları ile hem coştu hem de coşturdu.

YUSUF ÖZTÜRK KAVALA DOYURDU

Çaykara´lı kaval Sanatçısı Yusuf Öztürk birbirinden güzel oyun havaları ile misafirlerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

NASRULLAH SİVAZ TÜRKÜLERE DOYURDU

Aynı zamanda Şenlik Organizatörü de olan Sanatçı Nasrullah Sivaz Şenlikte Sanatçı olarak da sahne aldı.Okuduğu birbirinden güzel oyun havaları ile davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağlayan Nasrullah Sivaz sahneyi alkış yağmuru eşliğinde terk etti.

ENVER ÇAKIRAL HORONA DOYURDU

Karaçamlı Sanatçı Enver Çakıral okuduğu birbişrinden güzel türküleri ile davetlileri horona doyurdu.

NURAY AKSOY BÜYÜLEDİ

Sahneye çok sevilen türküsü İ Gorona  ile çıkan Sanatçı Nuray Aksoy daha sonra ise Gorona´nın öyküsünü anlattı.Türküyü 3 sene önce ilk defa Turnalı Şenliğinde okuduğunu ifade eden Sanatçı Nuray Aksoy türküsünün herkes tarafından çok beğenildiğini bu yüzden de Gorona türküsünü albümüne aldığını ve de klip çektiğini ifade etti.

Birbirinden güzel Türküleri ve de Karadeniz oyun havaları ile şenliğe katılan davertli,leri türküye doyuran Nuray Aksoy ayrıca okuduğu birbirinden güzel Karadeniz türküleri eşliğinde davetlilerin gönüllerince eğlenmelerini sağladı.

TUNCAY GARGAR BÜYÜLEDİ

Yöremizin en önemli Sanatçılarından olan Tuncay Gargar okuduğu birbirinden güzel türküler ile Şenliğe katılan Misafirlere güzel bir Pazar Günü yaşattı.

ÇAKIRAL´DAN TÜRKÜ RESİTALİ

Karadeniz Müziğinin en önemli isimlerinden Seyfettin Çakıral Organizasyonda sahne alan bir başka Sanatçımız oldu.

Okuduğu birbirinden güzel türküler ile herkesi kendisine hayran bırakan Seyfettin Çakıral mükemmel bir sahne performansı ile programını tamamladı

SELİMOĞLU BÜYÜLEDİ

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini çok büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara´lı Sanatçımız Cengiz Selimoğlu Durnalı Yaylasında hayranları ile buluştu

Her zaman olduğu gibi muhteşem bir sahne performansı ile herkesi kendisine hayran bırakan Sanatçı Cengiz Selimoğlu sahneyi alkış yağmuru eşliğinde terk etti.

SON SÖZ ONAY ŞAHİN´DEN

Çaykara İlçemizin gurur kaynağı Karadeniz Müziğinin en önemli isimlerinden Sanatçı Onay Şahin Turnalı Şenliklerinin Final kısmında sahne aldı.

Bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Turnalı Şenliklerinin tamamına katılan bir Sanatçı olarak Turnalı Şenliklerine katılmanın onurunu taşıdığını ifade ederek Söze başlayan Sanatçı Onay Şahin bu şenliklerin bu güne kadar getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Alçakgönüllülüğü,eğitimi,almış olduğu sahne kültürü ver de en önemlisi mükemmel insan oluşu ilke tüm  Çaykara Halkının yüreğinde taht kuran Sanatçı Onay Şahin hem okuduğu birbirinden güzel türküleri hem de o tadına doyum olmayan möuhteşem sohbeti ile yine Çaykara Halkından tam puan alarak tamamladı sahnesini.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir