Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Avukat 'Savunma Mitingi' İçin Çağlayan'da: 'Bu Ülkenin Dirence İhtiyacı Var'

Binlerce Avukat 'Savunma Mitingi' İçin Çağlayan'da: 'Bu Ülkenin Dirence İhtiyacı Var'

Ulaş
30.06.2020 - 14:05

İstanbul Barosu, AKP'nin Meclis'e sunduğu 'çoklu baro' sistemini protesto etmek için 12.30'da Çağlayan Adalet Sarayı'nda toplandı. İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu alanda 'Zulümden bahsediyorum. Bir polis devletinden bahsediyorum. Biz buradan geri dönemeyiz. Bu ülkenin dirence ihtiyacı var, bunu en iyi uygulayacak bir ülkenin mensuplarıyız biz. Yurttaşların bu dirence ihtiyacı var.' ifadesini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukatlar "Savunma susmadı, susmayacak" sloganlarıyla miting için bir araya gelirken polis, adliye önünü barikatlarla çevirdi.

Avukatlar "Savunma susmadı, susmayacak" sloganlarıyla miting için bir araya gelirken polis, adliye önünü barikatlarla çevirdi.

İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu'ndan miting öncesi 'hukuk devleti talebi' açıklaması.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, miting sırasında yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı 👇

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, miting sırasında yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı 👇

'Bu toplantı, ortak aklın toplantısıdır, bizimkisi bir haykırış, buradan Ankara'ya bir bilinç götüreceğiz. Genç meslektaşlarımızın ekonomik sorunları var, Covid süreci yaşadık üç ay adliyelerde neler çektiğimizi biz biliyoruz. Gelin bunu konuşalım. Yasanın ikinci maddesini uygulayamıyoruz. Kamu avukata yardım edecek deniyor, etmiyor, etmiyor. Gelin konuşalım. Dosya inceleyemiyoruz biz dosya. Saklıyorlar UYAP'a yüklemiyorlar. Savunma hakkı kısıtlandı. Niye onun avukatlığını yapıyorsun diye sorgulanıyor duruşmalarda avukatlar. Kimisi açlık grevinde kimisi ölüm orucunda avukatların. Hayatlarını değil, avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyorlar. Adil yargılanmayı istiyor avukatlar. Bunları konuşalım. Yılda 6 bin stajyer yetiştiriyor bu baro. Biz yapmadık. Siz yaptınız. Gelin konuşalım. 14 bin hakim savcı aldınız. Şu mülakatı konuşalım mı? Gelin konuşalım. Siz siyaset yapıyorsunuz dediler bize. Bizimkisi siyaset değil de siyaset yapmanın suç olduğu tek bir ülke söyler misiniz bana? Onlarda siyaset yapıyorlar diye övünç duyuyorlar. Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar. Sonuna kadar konuşacağız. Anlatamadık biz bu iktidarlar. Bizim yasamızın 75. ve 94. maddesi insan haklarına sahip çıkmamız gerektiğini söylüyoruz. Yumruğu kimin attığına bakmam ben. Benim işim bu. İnsan hakları mücadelesi vermek.

Karakollarda ne çektiğimizi biz biliriz. Karakollarda işkence omasın diye. Avukatlar susamaz. Avukatlar susarsa olmaz. Bunu bilmeli Ankara. 2010 Referandumu'nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ'ye teslim ediyorsunuz dedik. 'FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi' dediler. Bu da bir FETÖ projesidir. Ergenekon örgütlediniz Balyoz ürettiniz. Biz bastık. Orayı bastık işte. O çadır tiyatrosuna gittik. Bedel d öder avukatlar bunu bilesiniz. Biz bunu söyledik size yapmayın dedik. Şimdi de yapmayın diyoruz. Bu ülkenin avukatları hiç Allah affetsin demedik şimdi gördüklerimizin karşılığı bu mu? Biz biat etmeyiz, boyun eğmeyiz avukatız biz. 30 Haziran 2020 bunu bir kenara yazın. Bu bir FETÖ projesidir. Yargının ele geçirildiği 2 sac ayağından sonra 3. sac ayağının da ele geçirilmesidir. Tarihe düşülmüş bir nottur bu.'

Feyzioğlu'na tepki

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
189
64
18
9
6
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gizliyazarr

Bir ayrışmayan meslek erbapları kalmıştı onu da ayırmayı başardılar önce toplumu ayırdılar birbirinden şimdi avukatları

Balkan Türkleri

Giderek daha fazla yetki tek elde toplanıyor.Gidişat kesinlikle iyiye değil...

Beekiwles

Good morning students.

Sefa Döner

Herkes için adalet . Bu sözün manasını çoğu insan anlamıyor. Çalıştığım köyden birisi her işini torpille halleden birisiydi ,en ufak bir şeyde hemen telefona... Devamını Gör