Bingöl’den kabul edilen projeler; Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite ve Teknik Projelerin Hazırlanması projesi ile Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi projesi oldu.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlimizde yeni yatırımların yapılmasının önünü açmak açısından bu yatırımların fizibilitelerinin yapılması ile teknik projelerin hazırlanması ve maliyetlerinin ortaya çıkarılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan iki projeyi bu gün Bingöl’de yaptığımız Ajans Yönetim Kurulu Toplantısı’nda onayladık. 

Bu projelerden ilki, Solhan Belediye Başkanlığı tarafından, Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan ve onaylanan “Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi Projesi’’ olup proje kapsamında,  Solhan ilçesinde kurulacak olan tekstil atölyesine yönelik projelendirme ve fizibilite çalışmalarının hazırlanması amaçlanmaktadır. Söz konusu projenin toplam tutarı 106.000 TL olup ajans tarafından projeye 90.000 TL hibe desteği sağlanacaktır.

İkinci Proje ise, Yayladere Belediye Başkanlığı tarafından sunulan “Yayladere Su Dolum Tesisi Fizibilite Ve Teknik Projelerin Hazırlanması” Projesidir. Proje kapsamında Yayladere ilçesinde bulunan tahlilleri tamamlanmış Sülbüs Suyunun ruhsatlandırılmasına esas olarak istenen fizibilite, proje, kaynak koruma projeleri, jeoloji ve hidrojeoloji planlarının hazırlanması amaçlanmaktadır. Bu projenin toplam tutarı 150.000 TL olup projeye ajans tarafından 90.000 TL hibe desteği sağlanacaktır.

Fizibilitesi yapılacak bu yatırımların kısa zamanda hayata geçirilerek ilimizin üretim ve istihdamına önemli bir katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”