Bingöl-Gümüşhane kardeşliği perçinleniyor

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bingöl’e giden Gümüşhane heyeti etkinliklerine devam ediyor.

Bingöl-Gümüşhane kardeşliği perçinleniyor

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bingöl’e giden Gümüşhane heyeti etkinliklerine devam ediyor.

Hacı Hıdır Cami önünde bir araya gelen Bingöl ve Gümüşhane heyetleri, ilk olarak toplu bir şekilde kent merkezinde Genç Caddesine kadar yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşe Bingöl Valisi Ali Mantı’nın yansıra, Bingöl ve Gümüşhane’den aralarında sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin ve il protokolünün bazı üyelerinin de yer aldığı iki tarafın da heyetlerinden oluşan çok sayı kişi katıldı.

Yürüyüş, Genç Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin önünde son buldu. Burada katılımcılara yönelik konuşan Vali Mantı, Gümüşhanelileri Bingöl’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

“Farklılık bizim inancımızda da kültürümüzde de zenginlik olarak algılanmıştır”

Vali Mantı, “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Kardeş İller Projesi’nin ülkemizde, özelikle bu bölgemizde faydalı olacağına inanıyorum. Zaten bunun emarelerini en güzel şekilde görüyoruz. Her temas iz bırakır. Bu güzel ülkemiz dünyanın en güzel toprağı, Anadolu kucağı. Anadolu coğrafyası inşallah kadimden beri sulhun, barışın, sükûn ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yurdudur. Bu birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz inşallah ilelebet devam eder. Bütün bölgelerimiz, tüm insanlarımız, farklılıklarımız da bir zenginliktir. Farklılık bizim inancımızda da kültürümüzde de zenginlik olarak algılanmıştır. Bizim asla ayrılmaya, bölünmeye birbirimize yan bakmaya zamanımız da yok haddimiz de yok. Biz tüm mazlumlara dün olduğu gibi bugün de kucak açmış, sahip çıkıyoruz. Bu millet adaletli, mazlum ve doğru bir millettir. Rabbim bizlere yardımcı olsun. Allah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi tüm dünyada ve Türkiye'de bozmasın. Özelikle Bingöl- Gümüşhane kardeşliğimizin de devam etmesini ve en güzel yerlere gelmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Programda, sosyal medyada izlenme rekorları kıran “Ben Anadolu’yum” şiirinin yazarı Hacı Gürhan şiirini seslendirdi.

Heyet daha sonra Bingöl Belediyesi tarafından Hasarek Kayak Merkezinde kurulan kardeşlik sofrasında ağırlandı.

Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve kurum müdürlerinin katıldığı program, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Barakazi, Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Bingöl’de bulunan Gümüşhaneli heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Proje sayesinde iki şehir arasında gönül köprüsü kurulduğunu ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığımız himayesinde yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’nin büyük yararlar sağlayacağı inancındayım. Proje sayesinde Gümüşhane ile olan ilişkilerimiz güçlenecek, kardeşlik duygularımız pekişecek. Cuma gününe kadar burada kalacak olan kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya özen göstereceğiz.”

Davul zurna eşliğinde kardeşlik halayı çeken heyet, daha sonra Haserek Kayak Merkezi’ni gezerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan’dan bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER