AKP'den Kürtçe "evet" şarkısı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin “evet” kampanyasında Kürtçe müzik kullanacağını belirtti.

AKP'den Kürtçe "evet" şarkısı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’nin “evet” kampanyasında Kürtçe müzik kullanacağını belirtti. Selvi, “Hatta dinleyenler Kürtçe müziğin Türkçeden daha etkili olduğunu söylüyor” dedi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü “Evet-hayır oranları ve kampanya müziği” başlıklı yazısında “Kararsızlar dağıtıldığı takdirde evet oyları en az yüzde 53.8, en fazla yüzde 54.5 görünüyor” dedi.

“Kararsızlar dağıtıldığında” ise oranların “yüzde 53.8 evet, yüzde 46.2 hayır” olduğunu öne süren Selvi, şöyle devam etti: “Yüzde 54 evet, yüzde 46 hayır. Yüzde 54.5 evet, yüzde 45.5 hayır.”

“ROCK’I TAM BİLEMİYORUM AMA KÜRTÇE MÜZİK OLACAK”

Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım’ın 25 Şubat Cumartesi günü referandum kampanyasına ilişkin açıklamada bulunacağını belirtip seçim müziklerini yazdı.

“İlk olarak Aksaray’daki açılışta çalınan müzik kabul görmedi. Yeni besteler yapıldı. İddialı ve çok çeşitli bir referandum müziği geliyor” diyen Selvi şunları yazdı:

“AK Parti, meydanlarda halkımızı evet demeye halk müziği ile davet edecek. Gençler için rock tarzında düzenlemeler yapıldı ama henüz karar verilmediği söyleniyor.

Kitleleri etkilemekte müziğin gücü tartışılmaz. 18 yaş değişikliğinin yer aldığı ve bu kadar çok gencin oy kullanacağı referandumda keşke rock müziğini kullansalar.

Rock’ı tam bilemiyorum ama Kürtçe müzik olacak. Hatta dinleyenler Kürtçe müziğin Türkçeden daha etkili olduğunu söylüyor.”

Odatv.com

abdülkadir selvi AKP referandum kürtçe şarkı arşiv