Binali Yıldırım makam aracı iddialarına cevap verdi: Olayları çarpıtmaya gerek yok - Son Dakika
Güncel

Binali Yıldırım makam aracı iddialarına cevap verdi: Olayları çarpıtmaya gerek yok

İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "TBMM'nin makam aracını kullanıyor" iddialarıyla ilgili, "Olayları çarpıtmaya gerek yok. Bu ülkede Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapan herkesin şahsına gece-gündüz 24 saat hiçbir kısıtlama olmadan araç verilir, korumalar verilir. Kaldı ki ben bunları en asgari düzeye indirmiş durumdayım." dedi.

20.06.2019 16:37  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, son dönemde sıkça gündeme getirilen "TBMM'nin makam aracını kullanıyor" iddialarına sert tepki gösterdi.

"17 YILDIR BU ÜLKEYE HİZMET EDİYORUM"

Seçim çalışmaları kapsamında sahadaki temaslarını sürdüren Binali Yıldırım'a, bir gazeteci "Kullandığınız araçla ilgili tartışma yaşanıyor. Hatta bugün de aynı aracı kullandınız. Başbakanlık tarafından kiralandığı konuşuluyor. Kemal Kılıçdaroğlu da kul hakkı vurgusu yaptı, değerlendirmeniz ne olacak?" şeklinde sordu.

Ben bunu esefle izliyorum diyen Yıldırım "Benim hakkımda başka bulacak bir şeyi olmayanlar aracımla, başbakanlık evinde oturdu gibi hakikat olmayan konularla uğraşıyorlar. Ben 17 yıldır bu ülkeye hizmet ediyorum. Miyarlarca lira bütçe yönettim, her kuruşun hesabını verdim. Bundan sonra da vermeye hazırım. Olayları çarpıtmaya gerek yok. Bu ülkede Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapan herkese şahsına gece-gündüz 24 saat hiçbir kısıtlama olmadan araç verilir, korumalar verilir. Kaldı ki ben bunları en asgari düzeye indirmiş durumdayım." ifadelerini kullandı.

"BENİM DIŞIMDA YAPILAN ŞEYLER"

Yıldırım konuşmasının devamında, "Bu konuda haksız bir saldırıyla karşı karşıya olduğum için doğru dürüst koruma bile yanımda taşımıyorum. Bütün bu düzenlemeler benim dışımda yapılan şeyler. Ben istesem de bunları reddedemem. Çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz darbesini yaşamış bir Başbakanıyım. Bu konuların gündeme getirilmesini kınıyorum. Bu kadar söylüyorum." dedi.

Binali Yıldırım makam aracı iddialarına cevap verdi: Olayları çarpıtmaya gerek yok

Son Dakika Güncel Binali Yıldırım makam aracı iddialarına cevap verdi: Olayları çarpıtmaya gerek yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement