Gündem

Bilim Kurulu üyesi resmen duyurdu! Ankara için kötü haber

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz corona virüsü salgını kapsamında Ankara için bilgi verdi. Kayıpmaz açıklamalarında AnkaraAnkara’daki son durum hakkında bilgi verdi ve Ankara’da vakaların bir süredir azalma eğiliminde olduğunu ancak son günlerde vakaların az da olsa artış eğiliminde olduğunu vurguladı. Bu konu hakkında Kayıpmaz’ın açıklamaları şöyle oldu:

TEDBİRLERE DAHA FAZLA UYULMASI GEREKİYOR 

“Ankara bildiğiniz gibi azalma eğilimindeydi, ciddi anlamda kontrol altına alınmıştı. Ama son günlerde Ankara’da az da olsa bir artış söz konusu. Kışın, sonbaharın geleceğini, kapalı ortamlarda vakit geçirileceğini düşünürsek, bizim tedbirlere her zamankinden daha fazla uymamız lazım.”

ANAKRA’DA ARTIŞ VAR

Açıklamalarında son günlerde artan vaka sayılarının, rehavet durumundan gerçekleştiğini belirten Kayıpmaz vakaların ciddi anlamda kontrol altına alındığını son günlerde Ankara’da artış olduğunu kışın, sonbaharın geleceğini, kapalı ortamlarda vakit geçirileceğini düşünürsek tedbirlere her zamankinden daha fazla uyulması gerektiğini vurguladı. Kayıpmaz açıklamalarında dışarıda toplanmaların da buna dahil olduğunu ifade etti.

BAKAN KOCA DA UYARMIŞTI 

Bunun yanı sıra son Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde artan vaka sayılarında ev içi bulaşın oldukça yüksek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Avrupa ülkelerinde biliyorsunuz 6 kişiden daha fazla aile içinde olunmaması şeklinde bir yaklaşımın olduğunu biliyoruz. Bilim Kurulumuz daha çok özellikle Türkiye olarak toplumsal farklılığımızı da göz önüne alarak, evdeki kişilerle birlikte 10 kişiyi geçmemek şeklinde aile içi temasların mümkün mertebe azaltılması şeklinde bir tavsiye ve önerisi oldu”