Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan okulların açılmasına ilişkin kritik açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan okulların açılmasına ilişkin kritik açıklama
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, tekrar artışa geçen vaka sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Doç. Dr. Kayıpmaz, “Peki bu tablo artarak devam ederse, okulların açılması yeniden değerlendirilir mi?” sorusuna, “Değerlendirmeye alınması gerekir. Ağustos ayı içerisinde yeni vaka sayımızı ne kadar düşürürsek, diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da artış göstereceği sonbahar aylarına o kadar hazırlıklı girerdik. Tedbirsizlik, okulların uzaktan eğitimle mi, örgün eğitimle mi, yoksa karma modelle mi açılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığımızın alacağı kararları etkileyecektir.” dedi.

Doç.Dr. Kayıpmaz sahillerdeki durumun endişe verici olduğunun altını çizerek, "Kurban Bayramı kritik bir eşik demiştik. Ne yazık ki bu eşiğe takıldık. Ortaya çıkan manzara, sosyal hayatımızda ne kadar kontrolsüz olduğumuzu gözler önüne serdi." ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Kurulumuzun ilk toplantısında tatil sürecinde karşımıza çıkan sosyal mesafe, maske, temizlik ve kalabalıklardan kaçınma konusundaki eksiklikler ve alınması gereken önlemler masaya yatırılacaktır diye düşünüyorum" görüşünü sundu.

İlgili Haberler
Etiketler :