26 Nisan 2024 Cuma

BİLGİÇ VE ISPARTA YATIRIMLARI

BİLGİÇ VE ISPARTA YATIRIMLARI

Isparta

GERÇEK GÜNDEM

Mustafa BAŞ

Merhaba değerli okuyucularım. ‘Gerçek Gündem’ köşemle bir kez daha sizlerle birlikteyim.

GERÇEK GÜNDEM, ISPARTA’NIN GÜNDEMİNİ TUTMAYA DEVAM EDİYOR…

Bilindiği gibi, ben ve Gazeteci abim değerli ortağım Tarkan Çetin ile birlikte BLT Türk Televizyonunda her hafta Çarşamba günleri bu köşemin ismi olan ‘Gerçek Gündem’ adıyla program yapıyoruz. Gerçek gündem Özel Programımızın geçen haftaki konuğu TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç idi.

Dört dönemdir AK Parti Milletvekili olarak Isparta’ya hizmet eden ve 25 yıldır siyasetin içinde yer alarak yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken şuanda TMMB Meclis Başkanvekilliği görevini Bilgiç, Kendisine, Isparta’ya yapılan yatırımlar başta olmak üzere şehrin gündemi ile ilgili ve başta ITKM olmak üzere tüm konularda sorular sorduk ve kendisi de gerek şahsının gerek partisinin bu konulara bakışını programımız aracıyla kamuoyuna aktardı.

GÜNDEM YİNE ITKM OLDU

Daha önceki haftalarda yazdığım ve programlarımızda tartıştığımız gibi, sayın Bilgiç’in konuk olduğu programda da gündemin önemli konusu ITKM oldu. Zira, tüm Isparta kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi, şuanda Isparta gündeminin bir numaralı gündem maddesi Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi yani kısa adıyla ITKM’dir.

SAYIN BİLGİÇ’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Program konuğumuz TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, bu konuda iki önemli çıkış yaptı. Birincisi, MHP ve İYİ Partili üyelerin red oyuna rağmen Ak Partili üyelerin evet oyu ile Belediye Meclisinden geçen ITKM konusunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in büyük bir cesaret örneği gösterdiğini söylemesiydi.

İkincisi ise, ITKM’nin yapım ihalesini alan ancak daha sonra inşaatı bitirmeyip üstüne üstlük bir de fetöcü olduğu ortaya çıkıp, yöneticileri yurt dışına kaçan Kadıahmetoğlları Şirketinin halen daha ITKM’de duran levhasının oradan indirilmesi çağrısı oldu. Sayın Bilgiç, her iki konuda da gerçekten çok güzel tespitler yapmıştı.

ISPARTA’YA YAPILAN EN BÜYÜKYATIRIM: ŞEHİR HASTANESİ

Sayın Bilgiç’in programda yaptığı diğer önemli açıklamalar ise, Isparta’nın şuana kadar gelmiş geçmiş en büyük yatırımı olan Şehir Hastanesi ile kendisinin bizzat önem verdiği ve üzerinde durduğu Isparta –Burdur Dağyolu yapım çalışmaları oldu.

ÖZEL İDARE YATIRIMLARI

Sayın Bilgiç’in üzerinde durduğu bir diğer yatırımlar ise İl Özel İdaresinin yapmış olduğu hizmetler oldu. Şuana kadar Isparta’nın 203 köy yoluna 530 km. sıcak asfalt döküldüğünü anlatan Bilgiç, Yine İl Özel İdaresi kanalıyla 100 köye 100 çocuk parkı ve kamelyalar, Otobüs durakları, GES Projelerininde yapıldığını açıkladı.

KIRSAL KESİME BÜYÜK DESTEK

Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) ile özellikle kırsal kesime büyük destek sağlandığını vurgulayan Bilgiç, Kırsal Kalkınma ile bu güne kadar desteklenen proje sayısının 241 olduğunu ve bu projelere 297 milyon TL destek sağlanarak 1474 kişilik istihdam sağlandığını söyledi. 15 sene önceki Isparta ile şuan ki Isparta arasında gözle görülür büyük fark olduğunu belirten Bilgiç; yollar, öğrenci sayısı, asker, sağlık imkanlarının şimdi daha iyi duruma geldiğini belirterek, 15 sene evvel Isparta’da 5 ambulans varken bugün 55’e yükseldiğini söyledi.

ÜNİVERSİTELERİMİZ

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olmak üzere iki üniversitedeki öğrenci sayısının 100 bini bulduğunu vurgulayan Bilgiç, bu iki üniversitenin her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirtti. Buna paralel olarak şehirde yurt sorunu ortaya çıktığını ve bunu da yaptıkları yurtlarla çözüme kavuşurduklarını söyledi. Bugüne kadar ihtiyaçlar doğrultusunda Isparta’ya 10 bin kişilik yurt yapıldığını ve gerekirse 10 bin kişilik daha yurt yapabileceklerini söyledi.

ISPARTASPOR ŞAMPİYON OLACAK

Programda son olarak spor konusuna da değinen Milletvekili Bilgiç, 3 yıl önce Ispartaspor için önemli bir adım attıklarının ancak, üç sezondur şampiyonluğa ulaşamadıklarını belirterek, bu yıl gerek kurulan takım gerekse verilen desteklerle Ispartaspor’un şampiyon olarak bir üst lige çıkacağını söyledi. Ispartaspor’un yerinin BAL ligi olmadığını vurgulayan Bilgiç, takımı gerçek ve layık olduğu yere çıkarmak için çalıştıklarını ifade etti. 

Bilgiç’in açıklamaları ile üniversitelere yapılan yatırımlardan, duble yol çalışmalarına kadar Isparta’ya yapılan tüm yatırımlar detaylarıyla birlikte Isparta kamuoyuna aktarılmıştır. Sayın Bilgiç, programda başta CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü olmak üzere izleyicilerden gelen tüm soruları da içtenlikle cevaplamıştır.

Bundan dolayı sayın Bilgiç’e Gerçek Gündem programı olarak teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla….

 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş Hayri

16 Aralık 2019 Pazartesi 16:22

Isparta antalya yolu duble yol yapıldı mı? Isparta merkez Hızlı tren projesi içinde varmı? Isparta organzize sanayi çul çaput plastikciden geçilmiyor uluslarası çapta kaç fabrika yapıldı? Ispartaya tramvay yapılacaktı gören duyan varmı? Isparta Branş hastaneleri ile (kalp merkezi-onkoloji kanser hast- çocuk hast- kadın ve doğum hast- kemik hastanesi) yatak sayısı (1200) türkiyede 1.idi hepsini yıkıp Şehir Ticarethanesi Yatak sayısı 800 e düştü branşa hastaneleri içinde poliknik oldu mu?

Ahmet özce

16 Aralık 2019 Pazartesi 15:14

Yolu, köprüyü, inşaatı bırakın artık da sanayiye, teknolojiye yatırım yapın. Sabit yatırım halkın karnını doyurmuyor maalesef. Bugün ki sıkıntıların baş sebebi inşaat değil mi? Sesimizi duyun artık!

unutulmuş GELENDOST

16 Aralık 2019 Pazartesi 12:27

Biz salak olduğumuz,erkeklerimiz Parti karılarımız pırtı peşinde olduğu sürece bunlar daha çok vaat verip uyuturlar bizi.Babasıda Demirelin adamı idi o dönem ne yaptılar bu bölege soruyorum.Hep laf,kuru sıkı yahu ne yatırmı yaptınız elle tutulur bir şey gösterin.Ev yapmakla kalkınamıyor bu insanlar.Bırakın bu işi eğtimi almış insanlar yapsın siz devleti yönetin. SİZLER OLMAZSINIZ BU HALK KENDİSİNİ SİZDEN İYİ YÖNETİR.SİZ PARÇALA BÖL YÖNET PAROLASI İLE BU DÜNYADAKİ ÖMRÜZÜ TAMAMLIYORSUNUZ.

Suriyeli

16 Aralık 2019 Pazartesi 11:00

Sadi bey ne yapmadı: koskoca şehir hastanesini görmüyor musunuz nankörlük etmeyin

ESNAF

16 Aralık 2019 Pazartesi 10:47

ESKİ DEVLET HASTANESİ NE OLDU BAŞKAN EL BİRLİĞİ İLE ÖLDÜRDÜNÜZ CADDEYİ

48

16 Aralık 2019 Pazartesi 09:58

Antalya-İsparta yolu duble mi yapilacakmis yoksa Konya yolu mu. . kAÇ TANE FABRİKA AÇILDI? sANAYİ dAVRAZ DAĞINDA KAÇ TESISI VAR Bİ GEÇ ALLAH AŞKINA yanı başında burdur 1 yılda %23 buyudu

Atabeyli

15 Aralık 2019 Pazar 23:33

Yine seçim konuşmaları ama maalesef yemiyorlar yeni bir şeyler bulmak lazım mesela hukuk insan hakları ekonomi şeffaflık düşünce hürriyeti .... gibi yani sizi düşündüğüm için söylüyorum var mı bu sözlerde bi insanlık dışılık her şey vatan ve millet için

vatandaş

15 Aralık 2019 Pazar 23:23

türk geçliğinin DENKLIK SORUNUNU haledemediler yök e sözünüz geçmiyor mu yeter artık ama

Biri

15 Aralık 2019 Pazar 22:07

Ve hiçbir partinin vekili yoktur ki, halkı için istekleri yerine getirsin? O Yuzden senin parti benim parti diye taraftarlık yapmak aptalliktir

Biri

15 Aralık 2019 Pazar 22:04

Bilgiç'in ISPARTA için yaptığı yatırım yoktur. Ak parti de bu şahıs oldukça daha çok oy kaybedecektir.

Nett

15 Aralık 2019 Pazar 19:26

Süleyman Demirel in yıllar evvel açtıgı dereboğazı yolunu , yıl 2020 olmasına ragmen hala duble yapamadınız. Oy yok artık

Memet

15 Aralık 2019 Pazar 17:41

Şehir hastanesi daha bir üst geçit yapamadınız 3 sene oldu. Yapan şirket öyle bir para kazanmıyor ki inanın darphane gibi en sonunda akılları başlarına geldi devlet kendi yapacak. Hastaneyi 25 yıl sonra devlet harebe olarak alır.

Vatan Millet

15 Aralık 2019 Pazar 17:36

Yatirim derken Antalya-İsparta yolu duble mi yapilacakmis yoksa Konya yolu mu. Millet uzaya gidiyor bizim daha duble yolumuz yok birde yatirim diyorsunuz. Diğer illerde hizli tren konuşulur biz hala eski tren geldi die seviniyoruz, devam memleketim devam iş yok sanayi yok yatirim demeyin bari

Ziya celebi

15 Aralık 2019 Pazar 14:47

Erken seçim olsada bizde sana senin gibilere bir yatırım yapsak sen bu kafayla tbmm ruyanda görürsün artik

Tek

15 Aralık 2019 Pazar 13:49

Surekli ayni kisiye verirseniz oyu simarirlar bisey yapmasalar bile alkislayacak kitle cok ama helal olsun super siyaset yapiolarki surekli kazaniyorlar enayiler olmadikca acikgozler nasil doysun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR