BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Nisa YILMAZ / AK Parti Elazığ Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, Hakimiyet'e yaptığı ziyarette gündeme dair soruları yanıtladı.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,Hakimiyet Gazetesini ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

TAKDİRE ŞAYAN İŞLER YAPIYORSUNUZ

Açıkkapı, Hakimiyet Gazetesi’nin şehrin problemlerini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini ortaya koyduğu gibi FETÖ konusundaki yayınlarından dolayı gazetemize teşekkür ederek, şunları kaydetti :“Hakimiyet, Elazığ’da gerçekten söylemesi gereken şeyleri söyleyen bir gazete. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra izlemiş olduğu yayın politikasıyla takdire şayan işler yapıyor. Çünkü bu örgütün 40 yıllık çalışması, bu ülkede bu insanlara, bu milletimize maalesef görüldü ki acı ve gözyaşına sebep oldu. İnsanlar Allah ile Peygamber ile aldatıldı. Bu yapı bugün artık bir yerlerin güdümünde olduğunu, bir yerlerde ajanlık yaptığını hem bizler görüyor hem de sizler insanlarımıza aktarmaya çalışıyorsunuz. ‘’dedi.

FETÖ İNSANLARIN İNANCINI KULLANDI

Açıkkapı,’’Özellikle bu yapıdan başladım ve bu yapının gerçekten de Türkiye’de ülkemize verilecek zararların belki de en başında geliyor. Bizim düşmanımız  farklı bir ülke olsaydı, belki düşmanımıza karşı tedbirlerimizi alabilirdik. Ama bu yapı, insanların inancıyla, saf duygularını istismar ederek ordunun içine, polisimizin içine, yağıya, maliyeye ve tüm kurumlarımıza maalesef sızmalar yaparak, ülkeye çok büyük zararlar verdi. Bugün bu yapının artık bir ceza alması gerektiğini herkes düşünüyor. Çünkü bu zararı verenlerin bunun karşılığını cezasını alması gerekiyor. Ve yargımız da bu konuda ciddi anlamda çalışmalarını yapıyor. Tabi bu arada bu yapının özellikle şu süreçte yurt dışında ülkemize yönelik farklı algı yaratmaya yönelik çalışmaları var. Ve yine bu yapının mensuplarının hain örgütün elemanlarını birçok batı ülkesinde, Amerika’da hain başlarının da nasıl himaye edildiğini hep birlikte görüyoruz. Ve bu ülkelerde yapmış oldukları algı operasyonlarına karşı bizim de tabi argümanlar geliştirerek, bu yapının gerçek yüzünün mutlaka orada yaşayan yönetimler olmasa da halkına anlatılması gerekiyor ki Türkiye’ye karşı bakış açılarının farklılaştırmaya yönelik çalışmalar var. Bu konuda hem cumhurbaşkanımız hem hükümet başkanımız, başbakanımız ve bakanlarımız, milletvekillerimiz yurtdışı ziyaretlerinde özellikle bu yapının tehlikeli bir yapı olduğuna yönelik durumunu izah etmeye çalışıyor. ‘’diye ifade etti.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Ejder Açıkkapı,’’Bunu çok iyi anlatmamız lazım çünkü çağımız gerçekten bilgi çağı ve her bilginin kirletilebildiği gibi berrak ve gerçek yüzünü de anlatabilmeniz mümkün. Şuanda bir bilgi kirliliği var. Avrupa’da bir bilgi kirliliği oluşturuluyor ve bizim bu bilgilere berrak ve doğru bilgilerle karşılık vermemiz gerekiyor. FETÖ konusundaki yayınlarınızdan dolayı ben gerçekten teşekkür ediyorum. Tabi şehrimizle ilgili de meselelerde, problemlerde, ihtiyaçlarda ve beklentilerde de ortaya koyduğunuz örüşler bizler tarafından takip ediliyor. Basın camiasının bize vermiş olduğu yön bizimde Ankara’daki çalışmalarımıza güzel bir fayda sağlıyor. Elazığ kamuoyunun beklentilerini bilmek, bize çalışmalarımızda yardımcı oluyor. Önemli bir iş yaptığınızı, bu anlamda ifade etmek istiyorum.”

ELAZIĞ İÇİN YENİ ÖĞRETMENEVİ VE MİLLİ EĞİTİM BİNASI TALEP EDİLDİ

Bütce görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Açıkkapı; “Bütçe görüşmeleri devam ediyor. Biz özellikle Elazığ’la ilgili taleplerimizi oluştururken tabi öncesinde birçok kurum ve kuruluşlarımızdan Elazığ’ın ihtiyaçları ve beklentileriyle ilgili bilgiler istiyoruz. Milli Eğitim bütçemizde de yine Elazığ’da bir öğretmenevi ihtiyacımızın olduğunu, burada yaşayan biri olarak ta görüyoruz. Yetersiz kaldığı ve Elazığ’a yakışır daha modern ve Elazığ’ı ziyaret eden misafirlerimizin ve kamu görevlilerimizin daha rahat kalabilecekleri, Elazığ’a faydası olacak bir talebimiz oldu. Yeni bir öğretmenevi talebimiz oldu. Öğretmenevi müdürümüzün de bu konuda vermiş olduğu teknik bilgiler var. Yine Elazığ’da eski hükümet konağımız içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışabileceği bir yer vardı. Ama şuan da orası yıkıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bulunduğu yerin yetersiz olduğunu görüyoruz. Yeni bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına ihtiyaç duyduğumuzu dile getirdik.” dedi.

“AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ, FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK”

Açıkkapı, “Tabi burada aslında hep birlikte olgunlaştırabileceğimiz, hep birlikte karar verebileceğimiz bir talebimiz oldu. Elazığ’a bir Açık Öğretim Fakültesi. Çünkü yüz binlerce öğrencinin açık öğretim fakültesi vasıtasıyla eğitim-öğretim görebileceği ve üniversitemize de ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir talebimizdi bu. Bu konuyu ben önemsiyorum, tabi bunun yine tartışılması gerekiyor. Bunların yanında biz Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak bizim 25 tane iktidar partisinin, 15 tane de muhalefet partisinin, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi var. Bu bütçelerde muhalefet tabi hem bütçeleme noktasında hem de iktidarımızın, hükümetimizin yapmış olduğu hizmetler noktasında kendi görüşlerimizi ifade ederken yapılan hizmetleri doğru şekliyle orada aktarmak durumundayım. Ve orada il talepleriyle birlikte iktidarımızın yapmış olduğu hizmetleri aktarıyoruz. Sadece milli eğitim değil, diğer bakanlıklarla ilgili de bazı taleplerimiz oldu. Bilim sanayi olsun, il gıda ve tarım olsun orada Elazığlı bir milletvekili olarak bulunurken tabii ilimizin taleplerini doğru aksettirmemek, destek istememek mümkün değil.”

“ÜLKEMİZ, HER TÜRLÜ OTOMOTİVİ ÜRETEBİLECEK GÜCE SAHİP”

Ejder Açıkkapı,’’Yerli otomotivi üretebilecek güce sahip olduğumuzu söyleyen Açıkkapı, “Yerli otomobil talebi, sosyal medyada, imza kampanyasında Elazığ’a bir talep oluşmuştu. Bunun gibi Türkiye’nin birçok yerinde de yerli otomobil üretmek isteyen iller var. Otomotivin bu denli yakın ilgi görmesi çok önemli. Çünkü geçmişte yerli otomotiv üretiminin nasıl ve ne şekilde engellendiğini biliyoruz. Hangi setlerin çekilerek geri bırakıldığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımız, uzun bir süredir ülkede yerli otomobil üretmeyi her mecrada dile getirdi. Ve nihayetinde bir imza töreni gerçekleştirildi. Ve geçmişte karşı çıkan kısımların çatlak seslerini biz duyduk. Bunu hem mecliste duyuyoruz, hem de farklı noktalarda kendilerince bunu başaramayacağımızı, olmadığını ifade eden bir kendine güvensizlik şeklinde belki görülebilir ama bize göre birilerinin engelleme çabalarına kürek çekme olarak görüyorum ben bunu. Yani bizim ülkemiz her türlü otomobili üretebilecek bir güce de sahiptir. İnsan gücüne de sahiptir, bilgiye sahiptir.”

 

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ, MİLLİ VE YERLİ SERMAYEDE”

Açıkkapı; “Son yıllarda özellikle milli savunma sanayimizin, milli ve yerli sanayimizin kendi imkânlarımızla yüzde 30’lardan yüzde 65’ler seviyesine nasıl çıkarıldığına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Özellikle Milli Savunma Sanayi Müsteşarımızın Elazığlı olması, Bakan Yardımcımız Şuay Beyin Elazığlı olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Türkiye’nin geleceği milli ve yerli sanayide, böyle görüyoruz. Ve buna göre çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızda, hükümetimiz de bu bakış açısıyla ülkeye hizmet ediyorlar. Yerli otomotiv konusunda birçok il talip oldu. Bu otomobili biz üretelim diye. Kendi ilimiz üretsin diye. Bu aslında cumhurbaşkanımıza verilen bir destektir. Elazığ’ın da buna talip olması, otomotivi burada yapmamızdan ziyade, tabi arzu ederiz ama onun için de belli kriterler olacaktır. Üretim noktasının, tedarik noktasının, ulaşımı ve maliyeti nasıl uygun bir şekilde sağlarız, o amaçtayım. Ben illerimizin, bu olaya sahip çıkarak aslında Cumhurbaşkanımıza ciddi bir destek verdiğini düşünüyorum. “

“SOSYAL MEDYADAN BU İŞE TALİP OLDUĞUMUZU İFADE ETTİM”

Sosyal medyadan talip olduğunu belirten Açıkkapı, “Bende sosyal medyadan Elazığ olarak bu işe talip olduğumuzu ifade ettim. Ama burada üretilmesinden çok, geçmişte bizim önümüze konulan sete karşı milletimizin duyarlılığını yansıtması açısından önemli. Kendimize güveneceğiz ve buna engel olanlara karşı da biz sesimizi bu şekilde yükselteceğiz. Bu işi biz başarırız, bu kabiliyet var. Bu ülkenin insanının her türlü kabiliyeti var.”

“MUZAFFER VE ONUN GİBİ FİRMALARA SAHİP ÇIKMAMIZ, DESTEK OLMAMIZ LAZIM”

Açıkkapı, “Motor konusuna gelince biliyorsunuz geçmişte Şuay Beyle birlikte birçok milli savunma sanayine bağlı kuruluşlar buraya gelerek özellikle İHA’larla ilgili, motorla ilgili çalışmaları oldu. Muzaffer Bey, yakinen tanıdığımız, tanıştığımız ve yaptıkları işin ne denli önemli olduğunu gördüğümüz bir arkadaşımız. İHA’ların motorlarının numunelerinin getirilip kendisine verildiği ve o konuda çalışmaları olan bir arkadaşımız. Ben, otomotiv olmasa bile otomotivin motoruyla ilgili veya arka-yan aksanlarla ilgili Elazığ Organize Sanayi’nde ciddi bir potansiyel ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda Muzaffer ve onun gibi firmalara destek ve sahip çıkmamız lazım. Bu konuda bize ne düşüyorsa biz siyasi irade olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Neticede kalkınacak olan Elazığ’dır, bizim şehrimizdir. Özellikle motor konusunda Elazığ olarak çok ciddi mesafe alabiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

“ELAZIĞ’A 2013’TEN BERİ 26 MİLYONUN ÜZERİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİ”

 DAP’ın Elazığ’a yaptığı yatırımlar hakkında bilgi veren Açıkkapı; “DAP, özellikle biliyorsunuz, kırsalda 15 ile hitap eden çok ciddi bir kuruluş, bölge yarı başkanlığı var. Elazığ’a da şu ana kadar 2013’ten beri 26 milyonun üzerinde bir yatırım gerçekleşmiştir. Köylerde kanalizasyonu, farklı ihtiyaçlar… 2017 yılı rakamları hariç 30 milyonu aşan bir meblağ demek. Hem hayvancılıkta hem tarımda farklı sosyal kültürel etkinliklerde DAP İaresinin ciddi katkıları var. Toplam 21 milyarın üzerinde bir bütçesi var. Ve 2017 yılında da yaklaşık 4,5 milyara yakın bir bütçesi kullanılmış. Bu bütçeden daha fazla pay alabilmek için ciddi projeler geliştirerek DAP Bölge İdare Başkanlığını çok daha etkin kullanmamız lazım. Hem İl Özel İdaremize, proje anlamında çok önemli görevler düşüyor. Bizde bu projeleri takip noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda önemli bir kuruluş.”

 

5 MODEL FABRİKADAN BİRİNE ELAZIĞ DA TALİP OLDU

Son  olarak Açıkkapı; “Bütçede bir talebimiz daha vardı; Bilim Ve Sanayi Bakanlığının Türkiye’de yaptığı 5 tane model fabrika var. Bir tanesi Ankara’da kurulacak. Bu fabrika bildiğimiz fabrikalardan çok daha farklı. Daha ihtisaslaşmış, endüstrileşmiş 4 tane daha kurulacak. 4 fabrikanın ili şuan da belli değil.  Bununla ilgili çalışmalar olacak. Elazığ olarak bir tanesine daha talip olduk. Talip olmamızla bu iş olmuyor tabi, destek istememizle olmuyor. İlgili kurumlarımız, STK’larımız Elazığ’ın potansiyelini ortaya koyacak ve destek talebimizi biraz daha belki de önemli kılacak çalışmalara ihtiyacımız var. Organize Sanayimizdeki firmalarımızın bu konudaki yaklaşımı, çünkü ileri teknoloji üretebilen ülkeler, inanılmaz ileri çıkmıştır. Bir Kore, Japonya… Bizim tonlarca makine imal ederek belki bir gelir getirici faaliyet 10 katı daha fazla gelir getirecek. Dolayısıyla bu tür yatırımları takip edip, ilimize kazandırabilecek çalışmalarımı yapmamız lazım, bunun için destek gerekiyor, ilimizin firmaların destek vermesiyle bizde elimizden geleni yapacağız.”