Bilecik’te İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla Bilecik’te cuma namazı çıkışı STK’lar toplu açıklama yaptı.

Şerifpaşa Camisi’nde kılınan namazın ardından grup adına basın açıklamasını okuyan İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kudüs’te yaşayan Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’da ibadetlerini yerine getiren Müslümanlara yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları uygulandığını söyledi.

 

 

Yıldırım, “Geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’nın avlusunda 3 Filistinli genç, işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. İsrail askerleri, yaraladıkları 3 Filistinli’ye tıbbî müdahalede bulunmak için gelen ambulansların Mescid’e girişine de izin vermedi. İsrail, Filistinli gençlerin yavaş yavaş Mescidi Aksa avlusunda ölmesi için her şeyi yaptı. İsrailli askerler ve polisler son yıllarda özellikle sivillere yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Bir taraftan da Gazze’ye yönelik ölümcül abluka ve kuşatma devam ediyor.” dedi.

 

 

Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırıların her geçen gün arttığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: “Son dönemde Kudüs’te ezanın yasaklanması, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması, ardından kapılarına metal arama dedektörlerinin yerleştirilmesi, Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere yönelik saldırılar sonrasında Kudüs’te yaşayan Filistinliler tüm bu olanlara karşı tepki göstermişlerdir. Halen dedektörle aranarak Harem-i Şerif’e girmeyi reddeden binlerce Filistinli namazlarını Mescid-i Aksa’nın Aslanlı (El-Esbat) Kapısı’nda kılmaya devam etmektedir. İsrail ise namaz kılan insanlara ibadet halindeyken saldırmaya devam etmektedir. Bu saldırılar sırasında Kudüs Müftüsü dâhil birçok kişi yaralanmıştır. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işlemiş olduğu suçları görüntülemek isteyen basın mensuplarına yönelik engelleme ve saldırılar da devam etmektedir.”

İsrail’e Türkiye’den çağrıda bulunan Yıldırım, “İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs’teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir.”

 

 

Yıldırım, herkesi Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Basın açıklamasına AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik’te İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin