BİLECİK’TE DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYALARI SÜRÜYOR

featured

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yurdun dört bir yanından olduğu gibi Bilecik’ten de yardım kampanyaları sürüyor.

24 Ocak Cuma günü gerçekleşen, 39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 10607 vatandaşımızın yaralandığı depremde, tüm yurttan olduğu gibi Bilecik’ten de yardım eli uzatıldı.

Bilecik Şoförler Odası, Pazaryeri Belediyesi ve 1308 Osmaneli Belediyespor’un başlattığı yardım kampanyalarında, depremzedelere yardım etmek isteyen Bilecik’li vatandaşlar, mont, ayakkabı, battaniye gibi depremzedelerin ihtiyacı olabilecek malzemeleri bağışlayarak depremde evleri zarar gören ve sokakta kalanlar için seferber oldular.

Başlatılan yardım kampanyaları sonucunda Bilecik halkının yoğun katılımıyla kısa sürede TIR dolusu temel ihtiyaç malzemesi toplandı. Toplanan yardım malzemeleri Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.

Diğer yandan İHH genel merkezden gelen çağrı üzerine, Bilecik‘ten 9 kişilik arama kurtarma ekibi gönderilmişti.

Elazığ’daki deprem bölgesine ulaşan Bilecik İHH ekibi, enkazda arma kurtarma çalışmalarına katılarak,  toplamda enkazda oldukları süre zarfında 1’i çocuk olmak üzere 4 cenaze çıkartıldı.

Bilecik İHH ekibi çalışmalara devam etmekte olduklarını ifade ettiler.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir