Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Fen, Ziraat ve Mühendislik Bilimlerini bir araya getirecek H Blok projesinin imzaları önceki gün Bilecik 1. Noterliği’nde atıldı.

Toplam 29.300m2 kapalı alan içerisinde 62 laboratuvar, 15 sınıf, 4 amfi, öğretim elemanları için 185 ofis ve çeşitli toplantı ve yaşam alanları bulunacak dev kompleksin yapımı 2 yılda tamamlanacak. Toplam 57 milyon 911 bin TL ihale bedelli proje kapsamında Üniversitenin giriş kapısı, arıtma tesisi ve çevre düzenlemesi de yapılacak.

Üniversitenin büyümesi adına son derece önemli bir proje olan H Blok yapım işinin sözleşmesi 05.02.2018 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı İlbay Vurdular ve yüklenici firma Ahes İnşaat Genel Müdürü Mustafa Üçüncü tarafından atıldı.

Proje, 07.02.2018 tarihinde gerçekleşecek yer tesliminin ardından 700 takvim gününde tamamlanacak. Üniversitenin genel mimari yapısıyla uyumlu olarak projelendirilen H Blok, 5 katlı olacak ve fen bilimleri alanında ihtisaslaşma merkezi olarak kullanılacak.

Editör: TE Bilişim