ABD'nin 46. Başkanı olan Joe Biden'ın makam aracı görenleri şaşırttı

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı olan Joe Biden'ın aracını görenler şaşırıyor. Bıden'ın yeni canavarının ön camı beş katlı, kurşun geçirmez türden, lastikler ise 49 cm ebadında ve en zor yol koşullarında hareket ediyor. Kapılar 20 cm'lik zırhtan oluşuyor. Boeing 757'nin kapısının ağırlığına eşit.Ayak kısmında kurşun geçirmez zırh var. Arka cam koltuğun hemen yanında panik butonu ve oksijen kaynağı var. Başkan camı tamamen indiremiyor. Farın altında 2 adet füze ve göz yaşartıcı gaz var. Koltuk uydu telefonu, başkan yardımcısı ve Pentegon'a uzanan direkt hat var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2021 Güncelleme 24 Ocak 2021, 08:38
ABD’nin 46. Başkanı olan Joe Biden’ın makam aracı görenleri şaşırttı

İÇİNDEKİLER

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı olan Joe Biden'ın aracını görenler şaşırıyor. Bıden'ın yeni canavarının ön camı beş katlı, kurşun geçirmez türden, lastikler ise 49 cm ebadında ve en zor yol koşullarında hareket ediyor. Kapılar 20 cm'lik zırhtan oluşuyor. Boeing 757'nin kapısının ağırlığına eşit.Ayak kısmında kurşun geçirmez zırh var. Arka cam koltuğun hemen yanında panik butonu ve oksijen kaynağı var.

Başkan camı tamamen indiremiyor. Farın altında 2 adet füze ve göz yaşartıcı gaz var. Koltuk uydu telefonu, başkan yardımcısı ve Pentegon'a uzanan direkt hat var. Şoför de bir yıl CIA'dan eğitim aldı. Her tür patlayıcıyı etkisiz hale getirebiliyor. Gece görüş sistemini kullanabiliyor.

VAY CANINA
ABD'nin 46. Başkanı Biden, Oval Ofisi yeniden dekore ettirdi. Trump'ın tüm izlerini sildi. Masasının sol tarafında bulunan 'ay taşı' dikkat çekti. NASA Biden'ın ricasını kırmayarak 332 gramlık Ay taşını ödünç verdi! 3.9 milyar yıllık olduğu düşünülen taşı son Ay görevini yürüten Apollo 17 ekibi getirmişti.

ANAÇ LADY
ABD'de Biden'ın yemin töreninin ardından yüzlerce Ulusal Muhafız, yatması için otoparka gönderildi! Görüntüler tepki çekti. Bunun üzerine yeni First Lady Jill Biden, askerlere özür ziyaretine gitti. Her birine çikolatalı kurabiye ikram etti.

DÜNYA KAMALA'NIN 119 ODALI YENİ SARAYINI KONUŞUYOR
Kamala Harris, ABD'nin ilk kadın Başkan Yardımcısı seçilerek tarihe geçti. Eşi Doug Emhoff ile Blair House'a yerleşti. Bunun üzerine gözler Blair House'a çevrildi. 60 bin metrekarelik bir alana kurulu ev, 119 oda 14 yatak odası ve 35 banyoya sahipti! Büyüklüğüyle Beyaz Saray'ı bile geçti! Evindeki tadilat bitene kadar Kamala'nın konaklayacağı Blair House'da Kraliçe Elizabeth, Margaret Thatcher, Putin ve Trudeau'nun da kaldığı öğrenildi.