Lübnan'daki patlamalar: Beyrut Limanı ve Gümrük Muhafaza Müdürü dahil 16 kişi gözaltına alındı

Beyrut'taki patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti, şehrin bazı mahalleleri harabeye döndü.
Beyrut'taki patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti, şehrin bazı mahalleleri harabeye döndü. © Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
© Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz salı günü meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında aralarında olayın meydana geldiği limanın müdürü dahil 16 kişi gözaltına alındı.

REKLAM

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz salı günü meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında aralarında olayın meydana geldiği limanın müdürü de dahil 16 kişi gözaltına alındı.

Lübnan devlet haber ajansı NNA perşembe günü paylaştığı haberinde şimdiye kadar liman ve gümrükte görevli 18 memurun sorguya çekildiğini, olayın aydınlanması için askeri yargıç Fadi Akiki'nin görevlendirildiğini kaydetti.

NNA gözaltına alınan isimleri açıklamazken, Beyrut Limanı Genel Müdürü Hassan Koraytem'in ve depoda tamir işleri yapan işçilerin savcılık tarafından dinleneceğini belirtti.

Öte yandan Lübnan Merkez Bankası, Koraytem ve Lübnan Gümrük Muhafaza Müdürü dahil toplamda 7 kişinin banka hesaplarını dondurduğunu açıkladı.

Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Beyrut'taki patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti, şehirde 15 milyar dolarlık maddi hasar meydana geldi.Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Beyrut patlaması bilançosu: 145 can kaybı, 5000 yaralı; 300 bin evsiz, 15 milyar dolar maddi hasar

Beyrut Limanı'nda 4 Temmuz Salı günü akşam saatlerinde yaşanan patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti ve 5000'i aşkın kişi de yaralandı. Yetkililer kayıp kişiler nedeniyle ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Patlamadan 3 gün sonra Lübnan ile yakın ilişkileri olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bölgeye ziyarette bulundu.Thibault Camus/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved
Hassan Ammar/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.
Beyrut'taki patlamada en az 145 kişi hayatını kaybetti, şehrin bazı mahalleleri harabeye döndü.Hassan Ammar/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, limana yakın mahallelerde yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin evlerinin kullanılamaz hale geldiğini ve şehirde yaklaşık 15 milyar dolar maddi hasar oluştuğunu açıkladı.

Beyrut'taki patlamaya limanın deposunda altı yıldır bekleyen 2.750 ton amonyum nitratın sebep olduğu söyleniyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Lübnan'da 'Hesap Günü' protestoları: Başbakan Diyab erken seçimi işaret etti

Oktay ve Çavuşoğlu Lübnan'da: Beyrut limanı ve çevresinin inşasına hazırız

Rus AKUT ekipleri Beyrut Limanı'nda enkaz altında kayıp aradı