Beyrut'ta Türkiye heyecanı: Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu Beyrut'ta

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Beyrut'a geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu burada kendilerini bekleyen coşkulu kalabalığa bir konuşma yaptı.

Beyrut'ta Türkiye heyecanı: Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu Beyrut'ta
Beyrut'ta Türkiye heyecanı: Fuat Oktay ve Mevlüt Çavuşoğlu Beyrut'ta
Türk heyeti, coşkulu kalabalık tekbirlerle ve Recep Tayyip Erdoğan sloganlarıyla karşıladı.

Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Halid Tedmuri yaptığı açıklamada ' Türk halkı tarih boyunca Lübnan halkının yanındaydı. Onlara minnettarız ' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, felaket bölgesine dönüşen Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştı. Oktay öncülüğündeki Türk heyetinin Beyrut'ta bir dizi resmi görüşmenin ardından, patlama bölgesinde incelemelerde bulunması bekleniyor.

Türk heyetinin resmi temasların ardından patlamanın gerçekleştiği liman bölgesine giderek olay yerinde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Beyrut Limanı'ndan bulunan 2750 ton amonyum nitratın patlaması sonucunda Beyrut savaş alanına dönmüş, patlamada en az 154 kişi hayatını kaybetmişti.

OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yaptı.

Oktay, "Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a daha fazla gıda yardımına, tıbbi yardıma hazır olduğumuzu, buna devam edeceğimizi ilettik.Türkiye'nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir. Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik. Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." ifadelerini kullandı.