HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyrut'ta protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışma

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından binlerce kişi sokaklara döküldü. Protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru hayatını kaybederken, 238 kişi yaralandı. Göstericiler, Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliği'ne ait binaları da bastı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta meydana gelen patlamanın ardından binlerce kişi sokaklara dökülerek, “Hesap Günü” adı altında gösteri düzenledi.

Protestocular, limanda yaşanan patlama nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Mişel Avn olmak üzere tüm yöneticilerin istifasını istedi.

"HALK REJİMİ DEVİRMEK İSTİYOR"

Göstericiler, “Halk rejimi devirmek istiyor", "İntikam, rejim düşene kadar intikam" ve "Ruhumuz kanımız sana feda ey Beyrut" gibi sloganlar attılar.

Başkentteki Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen protestocular parlamento binasına yürümek istedi. Polis, göstericilerin yürüyüşüne engel olmak için bölgeyi beton ve demir bariyerler ile kapatırken, bariyerleri aşmak isteyen eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık vermesi ile protestoda tansiyon yükseldi.

1 POLİS HAYATINI KAYBETTİ, 238 KİŞİ YARALANDI

Gösteriler sırasında çıkan olaylarda 1 polis memuru hayatını kaybederken, yaralananların sayısı ise 238’e yükseldi.

BAKANLIKLARIN BİNALARINI BASTILAR

Göstericiler, başkentteki Eşrafiya bölgesinde bulunan Dışişleri Bakanlığı'nın binasını bastı. Eylemciler, binanın dışına "Beyrut silahsız bir şehir" yazılı pankart astı. Göstericiler, bina içerisinde bulunan Cumhurbaşkanı Avn'a ait resimleri ise dışarıya atarak parçaladı.

Eylemciler, protestolar sırasında Dışişleri Bakanlığı binasının ardından Enerji ve Su Bakanlığı, Ekonomi ve Çevre Bakanlığı ve Bankalar Birliğine ait binaları da bastı.

LÜBNAN BAŞBAKANI'NDAN "ERKEN SEÇİM" AÇIKLAMASI

Öte yandan Lübnan Başbakanı Hassan Diyab protestolar sırasında yaptığı açıklamada, "Siyasi partiler mevcut krize bir çözüm bulana kadar iki aylık bir süre için sorumluluk almaya hazırım. Pazartesi günü Bakanlar Kuruluna erken seçim yapılması için bir öneri sunacağım" dedi. (İHA)

Mynet Youtube

Beyrut'ta protestocular ile güvenlik güçleri arasında çatışma

En Çok Aranan Haberler