Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor

  • 4
  • 9503
Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor
Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor
Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor
Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor
Beykoz'da parti pankart ve bayrakları indiriliyor

Beykoz Bağımsız Belediye Başkan Adayı Cabir Soylu'un ilçe seçim kuruluna yapmış olduğu itiraz sonucu verilen karar uygulanıyor.

İlçe Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar gereği, gerekli süre içinde yasal izinleri almayan siyasi partilerin pankart ve bayrakları indirildi. İYİ Parti'nin Beykoz Merkez'deki İlçe Başkanlık binası önünde asılı bulunan bayrak ve pankartların indirilmesi sırasında tartışmalar yaşandı.

İYİ Partililer, parti bayrak ve pankartlarının ilçe binalarının önünde asılabileceğini savunsa da etkisi olmazken, AK Parti'nin Paşabahçe'deki bayraklarının sökülmediğini öne süren İYİ Partililer kendilerini haksızlık yapıldığını ifade etti. 

Öte yandan Bağımsız Aday Cabir Soylu, AK Parti'nin bilboardları da gerekli süreden fazla kullandığını öne sürerek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.

AK Parti'nin 24-30 Mart tarihleri arasında bilboardları kullanabileceğini ifade eden Soylu AK Parti'nin bu tarihlere riayet etmediğini ve 1-11 Mart tarihleri arasında billboardları işgal ettiğini öne sürdü.

İlçe Seçim Kurulu ise ilgili birimlere gönderdiği yazıda Bağımsız Aday Cabir Soylu'nun itirazı şeklinde gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedi.

İlgili kurumlar ise yapılan itirazlar ve İlçe Seçim Kurulu'nun almış olduğu kararlar çerçevesinde Beykoz'daki pankartları indirmeye başladı.

Bağımsız Aday Avukat Cabir Soylu ise, "Seçimler yargı denetiminde yapılır. Biz iktidar partisinin de muhalefet partilerinin de en basit bir işte bile hukuk dışı hareket ettiğini ispatladık. İki tarafa da eşit uzaklıkta bir Beykozlu aday olarak hem kendi haklarımı, hem diğer adayların haklarını korumak zorundayım. Bu korumayı da elbette hukuk dairesinde yapacağım" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Ben ve diğer adaylar nasıl hukuka, devletin koyduğu kurallara riayet ediyorsak “kendisini hukuktan ve  Beykozludan büyük gören 5 parti” de bu kurallara riayet etmeli. Beykoz’un tek gerçek muhalefeti olan Beykoz İttifakı’dır." dedi.

Haber Merkezi

Beykoz Mahkemesi'nden Ebru Gündeş'e beraat
Önceki Beykoz Mahkemesi'nden Ebru Gündeş'e beraat
Kırmızı Beykoz
Sonraki Kırmızı Beykoz
Yorumlar (4 Yorum)

Abuzer Kadayıf (6 yıl önce)

Bu seçimi BEYKOZ'UN ÇOCUKLARI KAZANACAK !

aydın civaklı (6 yıl önce)

burhanettin efendi siz akepe den başka ağlayan varmı magdur edebiyatı ile memleketi bitirdiniz.

SELİM AYDIN (6 yıl önce)

burhanettin efendi kanunsuz kesiliyo demek başka kanunla toplatılmak başka akepe nin paşabahcedeki niye alınmıyor niye onu konuşmuyonda adamın parası ile yaptırdığı ve şerefsiz birinin bıcakla kestiği pankartını savunmasına niye tepki veriyon hadi ordan. ama siz akepe liler şunu bilin beykoz beykozlunun beykozun cocuklarının. dürüstsen nun okullarına verilen imar konuş 553 villa için verilen imarı konuş beytaşın nasıl zarara uğratıldığını konuş beykozluyu nasıl gönderecekler onu konuş

burhanettin Özdemir (6 yıl önce)

Miniç efendi seçim çalışması başladığından itibaren ağlak edebiyatı yapıyor bayraklarımızı kesiyorlar diye. bak evladım neden toplanıyormuş bayrakların. bu nasıl bir vizyonsuz stratejidir arkadaş. bayrakların kesildi diye ağlayınca insanlar sana oy mu verecek sanıyorsun?

Yorum Yaz