Beykoz'da kesin korunacak alanlar tescil edildi

  • 5
  • 28671
Beykoz'da kesin korunacak alanlar tescil edildi
Beykoz'da kesin korunacak alanlar tescil edildi
Beykoz'da kesin korunacak alanlar tescil edildi
Beykoz'da kesin korunacak alanlar tescil edildi

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Beykoz'da iki bölge daha SİT alanı ilan edildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü 31 bin 356. sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Çavuşbaşı Bölgesindeki 6 mahalle ile birlikte Görele Mahallesi'de daha önce tapulandırma çalışmalarının dışında kalan bölgeler kesin korunacak hassas alan olarak ilan ve tescil edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün imzaladığı 3372 sayılı Cumhurbaşkanı kararına göre İstanbul ili Beykoz sınırları içerisinde bulunan Beykoz (Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı) Çavuşbaşı ve Görele Mahalleleri etabı Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan ve tescil edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesinin 109. maddesi gereğince karar verildi.

Bu karar daha önce tapulandırılan yerleri kapsamazken, tapulu alanlar sürdürülebilir alanlar olarak kaldı. Bunun dışında kalan alanlar ise söz konusu karaname ile kesin korunacak hassas alanlar olarak tescil edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan ve aynı zamanda doğanın korunmasını sağlayan “Sit Derecelendirmesi” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmî Gazete’de yayımlanmıştı. Bölge halkının uzun yıllardır beklediği müjdeli gelişmeyle birlikte 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yapılabilmesinin önü açılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Haber Merkezi

Beykoz’un tarihe not düşülen sezonu 1965-66
Önceki Beykoz’un tarihe not düşülen sezonu 1965-66
Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Sonraki Beykoz Riva'daki film platosunda yangın çıktı
Yorumlar (5 Yorum)

Muhammet (3 yıl önce)

Umarım depremden önce paşabahçe bölgesinde imar çalışması olur evler dökülüyor müstakil tapulu öngörünüm sit alanlarını imara açarlar 40 yıldır bekliyoruz artık yenilik şart gelecek nesillerin daha sağlam yapılarda huzurla oturmaları sağlanır

Senol (4 yıl önce)

Asıl korunması gereken yer nun okulları. Medipol üniversitesi. Mesa evleri ve kavacık ta yapılan işmerkezleri Beykoz da yapılan alman üniversitesi daha saymam gerek yoktur herhalde ama olsun hedef 2023 yola devam dimi

Cenk şerefhan (4 yıl önce)

Zamanında bedavadan yerleri parselleyip devletin malını gasp et sonra gel hakkımı helal etmiyorum de. Lafı güzaf.

murat (4 yıl önce)

Beykoza faydası olur ınsaallah beklenen deprem gelmeden donusum sart beykoz ve ıstanbul genelı ıcın

Zeki tunc (4 yıl önce)

2B paramızı beykoz Bld ödedik. Bize sormadan tapulu alanlarımız sit alanına dönüştürülmüş. Bu Adil değildir. Buna cevaz veren beykoz Bld. De zan altındadır. Hak değildir. Madem sit alanı olacaktı biz varımızı yokumuzu sattık tapu parası ödedik. Bu mudur sonuç. Ak parti niye kan kaybediyor, işte en somut örneği bu. Rahmetli Yücel başkan olsaydı buna asla izin vermez müdehale ederdi. Giresun da afet Bölgesinde acele kamulaştırma ile beykoz Görele ve Çavuşbaşı aynı kefede midir? Birbirine sınırı dahi olmayan yerler neden aynı sepete konulup karar verilir? Bağlantısı nedir? Allah aşkına aklı Selim biri cevap versin. El insaf el insaf el merhamet el merhamet. El iz an el iz an, el feraset el feraset. Yarabbi sen milleti unutmaya yüz tutmuş idarecilere feraset ver. Şu garip milletin dişi ile tırnağı ile arttırdığı evini barkını tarlasını bağını sit yapılmasına müsade eden, kılını kıpırdatmayan, duyduğunda dahi içi sızlamayan çayını kahvesini içmeye devam eden tüm idareci ve yöneticilere feraset ve uyanmayı nasip et.

Yorum Yaz