Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni projesi hakkında bilgi veren Cora, projenin ortaya çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Cora açıklamasında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmaları sonucunda 81 İlde 100 Deneyap Atölyesi kurulacağı duyuruldu. 

Bu Deneyap Atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modelinin esas alınarak Tasarım-Üretim, Robotik Kodlama, Yazılım, Enerji ve Siber Güvenlik Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka gibi alanlarda hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerin ücretsiz verileceğini Bakanımız Sayın Mustafa Varank açıkladı” dedi. 

Rekabet Gücümüzü Geliştiremeyiz

Milletvekili Cora Dene Yap Atölyeleri ile ilgili açıklamasında, “İlk olarak 12 ilde uygulamaya başlayacak olan proje; 2020 yılında 81 ile yayılarak tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunulacak. Biz biliyoruz ki başkalarının geliştirdiği bilim ve teknoloji ile rekabet gücümüzü geliştiremeyiz. O sebeple kendi beyin gücümüzü destekleyerek dünya ile rekabet edebilecek nitelikli insan gücünü yetiştireceğiz. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilisim