Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Show'daki Sözlerinden Hapse Mahkum Olmuştu: 'Ayşe Öğretmen' Bebeğiyle Cezaevine Girdi

etiket Beyaz Show'daki Sözlerinden Hapse Mahkum Olmuştu: 'Ayşe Öğretmen' Bebeğiyle Cezaevine Girdi

Emre Ordu
20.04.2018 - 21:16 Son Güncelleme: 21.04.2018 - 12:18

Kanal D'de yayımlanan Beyaz Show programındaki sözlerinin ardından hakkında 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla dava açılan ve 15 ay hapse mahkum olan Ayşe Çelik, kızının çok küçük olması nedeniyle 6 ay infaz erteleme talebinde bulunmuştu. O süre bugün doldu. 10 günlük infaz erteleme talebi reddedilen Çelik, 8 aylık kızı Daren ile birlikte cezaevine girdi.

Ayşe Çelik, avukatı Mahsuni Karaman ile birlikte Diyarbakır Adliyesi’ne geldi. HDP milletvekilleri Feleknas Uca ve Ziya Pir ile CHP Milletvekili Zeynek Altıok da Ayşe Çelik’e Diyarbakır Adliyesi’nde eşlik etti.

Dosyanın Anayasa Mahkemesi gündemine alındığını ve yakın zamanda karar beklendiğini belirten Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, 10 günlük infaz erteleme kararı verilmesini istedi. Erteleme talebinin reddedilmesi üzerine Ayşe Çelik, bugün 8 aylık kızı Deran ile birlikte cezaevine teslim olmak üzere adliye binasından ayrıldı.

"Anayasa Mahkemesi bir karar verirse olabilir"

"Anayasa Mahkemesi bir karar verirse olabilir"

Öğretmen Ayşe Çelik’in adliyeden çıkmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukatı Mahsuni Karaman, 'Zor şartlar altında bu açıklamayı yapıyoruz. Bir seçim sürecine giriyoruz. Bu seçim sürecine özellikle OHAL sırasında girilmesini eleştiren çokça gündem var. Herkes bu durumdan rahatsız. Yarın 10 kişi toplanıp nasıl seçim çalışması yürütecek, bunu merak ediyoruz. Bugün, burada, bu koşullar altında basın açıklaması yapmamız da mümkün değil. Ayşe öğretmen daha önce 6 aylık bir erteleme almıştı. Bugün ertelemenin son günüydü. İşlemleri yapılıyor. Bugün Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne alınacak. Şu an hazırlığını yapmak üzere eve gitti. Bugün teslim olacak. Çocuğu ile birlikte cezaevine girecek. Herhangi bir erteleme söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi bir karar verirse olabilir. Anayasa Mahkemesi’nin 2 gündür gündemine aldığı yönünde bilgilerimiz var ama bize yansımış bir karar yok' dedi.

8 aylık bebeğiyle cezaevine girdi

8 aylık bebeğiyle cezaevine girdi

Ayşe Çelik, daha sonra gittiği evinden 8 aylık Deran’ı da alarak yeniden Adliyeye geldi. Adliye’de evrak işlemleri tamamlanan Çelik, burada bekleyen polis ekibine teslim edildi.Çelik, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne getirildi.

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne çağrı yapmıştı

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne çağrı yapmıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek önceki gün 'Anayasa Mahkemesi'nin başkan ve üyelerine sesleniyoruz; Ayşe Öğretmen ve 6 aylık bebeğinin adaletsizliğe ve vicdansızlığa kurban gitmemesi için bir an önce tedbiren infazın durdurulması kararı vermelisiniz.' çağrısı yapmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2018
1669
745
303
228
213
68
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kaptan

Meb bu kadin için öğretmen değil dedi. Neden öğretmen yazıyorsunuz. Hendek operasyonlarında 532 şehit verdik. Bir o kadar da şehit çocuğu yetim var. Bu çocuk... Devamını Gör

U Efekent

''çocuklar ölmesin'' kılıfıyla ''teröristler ölmesin'' propagandası yapan kadına üzülcek halimiz yok. her kim terör örgütlerine sempati besliyosa anasından e... Devamını Gör

Wanheda Heda

KADIN TERÖRİST ARKADAŞLAR BU KADAR BASİT T E R Ö R İ S T. Derdi çoluk çocuk değildi. O zaman için askerimiz polisimiz o bölgeden çekilsin istediler rahatça e... Devamını Gör