Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kavga çıktı

Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kavga çıktı

Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kav... ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Suriye'den asker çekme kararını savunmak için Kongre liderleriyle yaptığı

ABD Başkanı Trump'ın, Türkiye'nin 'Barış Pınarı Harekatı' nedeniyle Suriye'den asker çekme kararını savunmak için Kongre liderleriyle yaptığı toplantı bir fiyaskoya dönüştü. Trump'ın, Temsilciler Meclisi'nin kendisini bu karar nedeniyle kınadığı sırada yapılan toplantıda öfke nöbeti geçirdiği, Demokrat siyasetçi Nancy Pelosi'ye 'üçüncü sınıf' dediği belirtiliyor. Pelosi ise toplantıyı terk etti.

Suriye’den çekilme kararı nedeniyle iç siyasette eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, Kongre’nin dış politika ve güvenlik alanındaki en üst düzey isimlerini bugün Beyaz Saray’da ağırladı. Ancak Türkiye’nin askeri müdahalesinin ardından Suriye’deki son durumun görüşüldüğü toplantıda, Demokratlarla Trump arasında büyük bir gerilim yaşandı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, ABD’de Temsilciler Meclisi'nin Başkan Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararını kınayan tasarıyı ezici bir çoğunlukla kabul etmesinin ardından, ABD Kongresi ve Trump arasında Suriye konusunda yaşanan gerilim tırmandı. Demokratlar Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle yapılan toplantıyı terk etti.

Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen ve bağlayıcı olmayan tasarıda “ABD’nin Türkiye’nin Suriye’de Kürt güçlere yönelik operasyonunu engelleme çabalarına son verme kararına” karşı çıkılıyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Suriye’nin kuzeydoğusunda tek taraflı olarak başlattığı operasyonu derhal durdurması çağrısı yapılıyor. Beyaz Saray’dan da IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması için net bir plan sunması isteniyor.

PELOSİ’YE ‘ÜÇÜNCÜ SINIF’ DEDİ

Taraflar arasında ciddi bir tartışma çıktığı, Trump’ın kendisini eleştiren Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Parti’den Nancy Pelosi’ye ‘üçüncü sınıf politikacı’ dediği ve Pelosi’nin toplantıyı terk ettiği belirtiliyor.

‘ÖFKE NÖBETİ GEÇİRDİ’

Demokratların iddiasına göre Trump, Temsilciler Meclisi’nde Suriye’nin kuzeyinden asker çekme kararını kınayan tasarının onayladığı sırada yapılan görüşmede, ‘sinirden kendini kaybetti’. Pelosi Beyaz Saray’ın dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başkan adına gördüğümüz şey, aşırı sinirlenmesi oldu. Üzücüydü” ifadelerini kullandı.

Pelosi’ye göre Trump, kendi kararını kınayan tasarının Temsilciler Meclisi’nde 60’a karşı 354 oyla kabul edildiğini ve onlarca Cumhuriyetçi Parti üyesinin de ‘evet’ dediğini öğrenince ‘öfke nöbeti’ geçirdi. Pelosi, “Sanırım bu oylama, her iki Cumhuriyetçiden en az birinin başkanın yaptığına karşı çıkması, canını sıktı. Çünkü bu nedenle sarsılmış görünüyordu. Bu yüzden toplantıya devam edemedik çünkü bunun gerçekliğini anlayamıyordu” diye konuştu.

Senato’daki Demokrat azınlığın lideri Chuck Schumer ise toplantı sırasında Trump’ın Pelosi’yi aşağıladığını söyleyerek, “Pelosi tamamen sakin kaldı ama Trump ona ‘üçüncü sınıf politikacı’ dedi. ‘Bu meseleye komünistler müdahil’ ve ‘bu sizin hoşunuza gidebilir’ gibi şeyler söyledi. Bu aslında bir diyalog değildi. Küçük düşürücü eleştirilerdi” dedi.

Toplantıya katılan Cumhuriyetçiler ise Pelosi’nin ‘çıkıp gittiğini’ söyledi. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin üst düzey üyesi Michael McCaul, ‘Demokrat liderliğin toplantıdan çıkıp gitmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını’ söyledi.

"Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kavga çıktı" haberi, 17 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kavga çıktı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beyaz Saray’daki ‘Türkiye’ toplantısında kavga çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  2. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  3. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  4. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  5. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  6. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  7. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  8. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  9. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  10. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  11. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  12. 16:54 İzmirliler, bu gece ve yarına dikkat! Mecburi olmadıkça evden çıkmamaları önemle tavsiye ediliyor
  13. 16:54 Kadın cinayetleri bitmiyor! Karısını öldürebilmek için oğlunu kullandı
  14. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  15. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  16. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  17. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  18. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  19. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  20. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
Politika Haberleri