Beyaz Esaret´te sona doğru

Beyaz Esaret´te sona doğru

4 Gün süren olumsuz koşullar 208 kırsal mahalle ile ulaşımı kesti.

Balıkesir genelinde 6 Ocak Cuma gecesi başlayıp 7 Ocak Cumartesi günü yaklaşık 208 kırsal mahalle ile tamamen olmak üzere başta Bandırma olmak üzere birçok kent merkezinde şehir içi ulaşımın sekteye uğramasına neden olan kar yağışı bugün akşam saatlerinde normale dönmeye başladı.

Cumartesi günü ulaşıma kapanan yollar pazar günü trafik´e açılırken Pazartesi günü nerede ise tüm bağlantılar koptu.

Bandırma-Erdek karayolu kayan araçlar nedeni ile 36 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Bu arada Valilik emri ile pazartesi, salı günleri yanı sıra 11 Ocak Çarşamba günü içinde 14 ilçede okullar tatil edildi.

Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma belediyesinin yol açma çalışmaları devam ederken akşam saatlerinde erime gösteren beyaz esaret bukez ana arterlerde su birikintileri nedeni ile olumsuzlukların yaşanmasına neden oldu.

Özellikle bu arterlerde gaz pedalının ayarına uyum sağlayamayan sürücüler, üzerlerine çamur sıçrattıkları yayaların öfke ve şiddetine maruz kalmaya başladı.

Birçok vatandaş bu anlamda 155 e plaka vererek şikayette bulundu.

Bandırma etkili kar yağışı ardından yağmur beklentisi içinde. Bir an önce kent yaşamının normale dönmesi, yolların açılması, çöplerin toplanması için cadde ve sokaklarda biriken kar dağlarının erimesi gerekiyor.

Kar altında kalan yüzlerce araç ise karların erimesi ile hasar tespiti bekliyor.

Bu arada konuya duyarlı vatandaşlar eriyen karların başka olumsuzluklara zemin oluşturmaması için şimdiden hazırlıklarına başladı.

/resimler/2017-1/10/2212493183108.jpg



Anahtar Kelimeler: Beyaz Esaret sona doğru
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı