Görüş Bildir
Haberler
Beştepe'de Adli Yıl Açılışı Krizi: Barolar Gitmiyor, Feyzioğlu Katılacak

etiket Beştepe'de Adli Yıl Açılışı Krizi: Barolar Gitmiyor, Feyzioğlu Katılacak

Yargıtay'ın Beştepe'de düzenlenecek 2019-2020 Yargı Yılı açılışı için barolara gönderdiği davetlere peş peşe ret yanıtları geldi. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Van'ın da bulunduğu çok sayıda baro, törene katılmayacağını bildirdi. Türkiye Barolar Birliği ise, baroların aksine törene katılacağını ve Başkan Metin Feyzioğlu'nun konuşma yapacağını duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

2019-2020 Yargı Yılı açılışı 2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Yargıtay barolara tören için davet gönderdi. Ancak törenin Beştepe'de yapılmasına tepki gösteren çok sayıda baro, katılım göstermeyeceğini bildirdi. İzmir'in peşi sıra İstanbul, AnkaraMuğla, Antalya, Adana, Aydın, Van, Ordu, Bursa, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir, Balıkesir, Hatay ve Düzce baroları törene iştirak etmeyeceklerini açıkladı. Barolar, mekan seçiminin yargı bağımsızlığına zarar verdiğini vurguladı.

Barolar kararlarını sosyal medya hesaplarından da paylaştı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Barolar Birliği: "Sorunları konuşarak çözeceğimize olan inancımız tam"

Türkiye Barolar Birliği: "Sorunları konuşarak çözeceğimize olan inancımız tam"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Barolardan gelen bu açıklamalara karşın, Türkiye Barolar Birliği Adli Açılış Yılı törenine katılacağını açıkladı. Yapılan duyuruda şöyle denildi: 

'Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür.  

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
232
24
19
9
6
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Onca laftan sonra Bahçeli ve Feyzioğlu gibi dönmek her haysiyet sahibinin harcı değildir. Yargının değil Beştepe'nin adli yıl açılışı.

Ergün Zereyak

Anlaşılan sonunda Metinin açığını bulmuşlar. Bahçeli gibi eli mahkum.

ntyz

Omurgalı insanların her türlü baskıya rağmen hala var olması ne güzel bir şey.

Zamanında Feyzioğlu iyi bir çıkış yapmıştı. Ama sonra.. R