BEŞİR DERNEĞİ, ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI

BEŞİR DERNEĞİ, ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATTI

Beşir Derneği Bilecik Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünde, şehitlerimizin cephedeki yemek listesine göre dağıtım yaparak Çanakkale ruhunu yaşattı. Kapalı pazar alanında kurulan stantta vatandaşlara bir parça ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

1-628.jpg

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Nihat Can ve beraberindekilerde stantı ziyaret etti.

2-633.jpg

Konuya ilişkin dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çanakkale Zafer'inin üzerinden 104 yıl geçti ancak ecdadımızın ‘Çanakkale Geçilmez’ deyip vatan uğruna canını hiçe sayarak verdiği mücadele, yazdığı destan ve ortaya koyduğu ruh asla unutulmadı, unutulmayacak!

Beşir Derneği olarak bizler Bilecik temsilciği ve tüm Türkiye’de ‘Çanakkale Şehitlerimizin Sofrasına Misafir Oluyoruz’ diyerek 43. Alay 1. Piyade Taburu 1. Bölük’ün 1915 yılında Çanakkale cephesindeki yemek listesine göre dağıtım yapıyor, Çanakkale ruhunu hem kendi gönlümüzde hem de yeni nesiller nezdinde yeniden hatırlatıyoruz.

3-495.jpg

Çünkü inanıyoruz ki o ruh yeniden hissedilir, yeniden ihya edilir, yeniden dirilirse her şey tarihte olduğu gibi bugün de yerli yerini bulur. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin gücüyle dostluklar pekişir, mazlumlar kurtulur, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhları şâd olur."

4-210.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2497 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum