MENÜ

Beşiktaş'ın tek derdi virüs değil

Abone Ol Google News

Koronavirüsün en çok etkilediği takımlardan biri olan Beşiktaş’ta futbolculardan ‘feda’ beklentisi olabilir. Beşiktaş Kulübü, Burak’tan indirim isteyerek tüm takıma mesaj veriyor. Mantık şu; Burak kadronun lideri ve o indirimi kabul ederse tüm takım kabul eder.

Haberin Devamı

Sergen hoca; fizik olarak güçlü, dirençli ve duran top için iki yönlü avantaj sağlayan bir sol bek istiyor. N’Sakala, talebini fazlasıyla karşılayabilecek bir futbolcu. Kale için hedef Volkan Babacan... Beşiktaş’ın iyi bir kaleciye, Babacan’ın da iyi bir çıkışa ihtiyacı var.

Virüsün dünya ekonomisini derinden etkilediği bir dönemde futbol kulüplerinin yeni normalini belirlemesi kaçınılmaz olacak. Sadece sahada değil masada da hareketli bir yaz dönemi yaşayacağımıza şüphe yok artık. Kulüpler yayın geliri, sponsorluk ve tribün hasılatı gibi bir çok kalemden mahrum kaldığı için futbolcu maaşlarında yeniden düzenleme talepleri gündeme gelecek.

Burak üzerinden mesaj

Virüsün en çok etkilediği takımlardan biri olan Beşiktaş’ta futbolculardan ‘feda’ beklentisi olabilir. Geçtiğimiz günlerde Burak Yılmaz üzerinden çıkan tartışmalar aslında tüm futbolculara sıranın geleceğinin habercisi. Tüm kulüpler futbolcularından indirim talep edeceğe benziyor. Burak Yılmaz, 35 yaşında ve hala çok iyi. Hayat normal akışında sürse ve EURO 2020 oynansaydı muhtemelen Burak Yılmaz, Milli Takım kadrosunda olacak ve belki yüksek kontratlı birkaç sezon daha geçirmesi doğal olacaktı. Fakat futbolun oynanmadığı şu belirsiz ortamda Beşiktaş Kulübü, Burak’tan indirim isteyerek tüm takıma mesaj veriyor. Mantık şu; Burak kadronun lideri ve o indirimi kabul ederse tüm takım kabul eder.

Haberin Devamı

Daha atlet bir sol bek!

Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ün sözleşmeleri bitiyor. Sergen Yalçın’ın özellikle sol bek pozisyonunda bir arayış içinde olduğunu düşünüyorum. Caner orta kalitesiyle ligin açık ara en iyilerinden biri. Fakat geri koşuları ve savunması zayıf olduğu için Sergen Yalçın’ın planında olma ihtimali düşük. Sergen hocanın daha önceki açıklamalarından anladığımız kadarıyla, fizik olarak güçlü, dirençli ve duran top için iki yönlü avantaj sağlayan bir sol bek aranıyor. O yüzden Alanyasporlu N’Sakala ismi konuşulmaya başlandı. N’Sakala ligi ezbere biliyor, güçlü ve geri koşularda talebi fazlasıyla karşılayabilen bir sol bek. Ayrıca kulübün beklenen yeni maaş skalası başta Caner olmak üzere bir çok futbolcuya az gelebilir.

Önce kaleci alınmalı

Beşiktaş’ın acil çözmesi gereken bir kaleci problemi var. Aslında bu sorunu geçen haziranda çözmeliydi, Karius’un bu sezona devam etmesi büyük hataydı. Görünüşe göre Volkan Babacan’a büyük bir ilgi var. Başakşehir Kulübü’nün geçtiğimiz günlerde Volkan ile ilgili açıklama yapması hem oyuncunun gönlünü kazanma hem de Beşiktaş’a bir mesajdı. Fakat Mert Günok geldiğinden beri Volkan forma giyemedi, tüm kariyer hikayesi başka bir yöne evrilmeye başladı. Oyuncu da sahada olmak ve kendini bir kez daha ispatlamak istiyor belli ki. Beşiktaş’ın iyi bir kaleciye, Babacan’ın da iyi bir çıkış kapısına ihtiyacı var

YORUM YAZ