Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika! Beşiktaş'ın yeni başkanı Ahmet Nur Çebi oldu! Beşiktaş seçim sonuçları - Beşiktaş Haberleri

        Ve Beşiktaş'ın yeni başkanı belli oldu... 20 sandıkta da rakiplerine karşı üstünlük kurmayı başaran ve 8 bin 529 geçerli oyun 5 bin9'unu alan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın 34. başkanı oldu. Çebi yaptığı ilk açıklamada, "Beşiktaş'ın şerefi, namusu, bir kuruşu bize emanet, size söz veriyoruz" dedi.

        Fikret Orman'ın ani istifası sonrası yapılan olağanüstü seçimde Ahmet Nur Çebi, Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay yarıştı.Saat 10.30'da başlayan oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona ererken 20 sandıkta 8 bin 644 üye oy kullandı.Açıklanan sonuçlara göre; 20 sandıkta 8 bin 529 geçerli oyun 5 bin 9'unu alan Ahmet Nur Çebi, zaferini ilan etti.

        TÜM SANDIKLARDA BİRİNCİ OLDU

        Çebi, 20 sandığın tamamında da birinci çıktı. Ahmet Nur Çebi, en fazla oyu 375 ile 13. sandıkta elde etti.Çebi, en yakın rakibi Adalı'ya 2 bin 26 oy fark attı. Beşiktaş Kulübünde ikinci kez başkanlığa adaylığını koyan Serdal Adalı, 2 bin 983 oy alabildi. Yarışın iddialı isimlerinden Adalı, iddialı olduğu sandıklarda da rakibinin gerisinde kaldı.Bir önceki seçimde Fikret Orman ile kongrede yarışan ve bin 617 oy alan Hürser Tekinoktay, bu seferki genel kurulda 537 oy alabildi. Tekinoktay, sandıkların tamamında en az oyu alan aday oldu.

        AHMET NUR ÇEBİ'NİN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

        Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay

        Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci

        KUTLAMALAR ERKEN BAŞLADI

        Ahmet Nur Çebi'nin 16. sandıkta farkı bin 704'e çıkarmasıyla salonda coşku arttı.Çebi'yi destekleyen siyah-beyazlılar tribünlerdeki yerini alarak tezahüratlarda bulundu. Bu üyeler, resmi sonucun açıklanmasını mutlu bir şekilde bekledi. Resmi sonuçların açıklanmasının ardından üyeler, tezahüratlarla Çebi'nin yeni başkan olmasını kutladı.

        SONUÇLAR

        TOPLAM

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 5009

        ▪️ Serdal Adalı: 2983

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 537

        1. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 211

        ▪️ Serdal Adalı: 176

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 15

        2. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 260

        ▪️ Serdal Adalı: 170

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 22

        3. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi:250

        ▪️ Serdal Adalı: 153

        ▪️ Hürser Tekinoktay:25

        4. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi:231

        ▪️ Serdal Adalı: 142

        ▪️ Hürser Tekinoktay:23

        5. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi:217

        ▪️ Serdal Adalı:140

        ▪️ Hürser Tekinoktay:20

        6. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 192

        ▪️ Serdal Adalı: 184

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 26

        7. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 233

        ▪️ Serdal Adalı: 157

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 20

        8. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 203

        ▪️ Serdal Adalı: 145

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 24

        9. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 215

        ▪️ Serdal Adalı: 177

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 15

        10. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 186

        ▪️ Serdal Adalı: 172

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 27

        11. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 261

        ▪️ Serdal Adalı: 163

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 34

        12. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi:280

        ▪️ Serdal Adalı: 152

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 46

        13. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 375

        ▪️ Serdal Adalı: 71

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 47

        14. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 342

        ▪️ Serdal Adalı: 114

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 44

        15. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 312

        ▪️ Serdal Adalı: 94

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 46

        16. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 247

        ▪️ Serdal Adalı: 101

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 24

        17. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi:193

        ▪️ Serdal Adalı: 184

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 20

        18. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 217

        ▪️ Serdal Adalı: 175

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 24

        19. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 297

        ▪️ Serdal Adalı: 184

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 21

        20. SANDIK

        ▪️ Ahmet Nur Çebi: 288

        ▪️ Serdal Adalı: 129

        ▪️ Hürser Tekinoktay: 14

        KONGREDE YAŞANANLAR

        REKOR KATILIM

        BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongre saat 10.30'da başladı.Kongre divan kurulu başkanlığına Uluç Gürkan seçildi.Beşiktaş Kulübü'nün seçimli genel kurulunda 8644 üyenin oy kullandığı açıklandı. Beşiktaş’ta gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulda saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi tamamlandı ve kongre divan başkanlığı oy sayma işlemine geçti.

        ORMAN DA KONGREDE

        Beşiktaş'ta seçim kararı alarak başkanlık görevini kongreden sonra devredecek olan kulüp başkanı Fikret Orman da salona gelerek oyunu verdi.Oyunu 1 numaralı sandıkta kullanan Orman, yaptığı açıklamada yeni bir seçime gittiklerini belirterek, "Daha önce de söyledim. Seçim sırasında da seçim sonrasında da yeni başkanımız ve yönetim kuruluna destek vermemiz lazım. Beşiktaşlının Beşiktaşlıdan başkan dostu yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

        3 ADAY YARIŞTI

        Fikret Orman yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasının ardındanBeşiktaşKulübü'nün başkanlığına 4 isim aday oldu. Adaylığını ilk açıklayan isim siyah-beyazlıların ikinci başkanı Serdal Adalı olurken, eski ikinci başkanlardan Ahmet Nur Çebi de seçime girme kararı aldı. Bir önceki seçimde Fikret Orman'ın rakibi olan Hürser Tekinoktay da başkanlık için yarıştı. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden ve bir dönemBeşiktaşBelediye Başkanlığı da yapan İsmail Ünal ise adaylığını koymasına rağmen daha sonra yarıştan çekildi.

        SAKİN ORTAM

        Kongre süreci sakin bir şekilde geçti. Sabah saatlerinde oy verme bölümlerinde yoğunluk yaşanırken saatler ilerledikçe kalabalık azaldı. Beşiktaş'ın eski futbolcuları Rıza Çalımbay, Ali Gültiken, Ziya Doğan, Ulvi Güveneroğlu, Kadir Akbulut, Ali Eren Beşerler ve kulübün eski başkanlarından Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören de oyunu kullandı. Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörlüğünü yapan Rıza Çalımbay, basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, "Hayırlısı olsun. Beşiktaş için iyi olacağına inanıyorum" dedi.

        MUTABAKAT BOZULDU, ADAYLAR KONUŞTU

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oturumda başkan adayları söz aldı. Daha önce Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı arasında konuşma yapmamak için mutabakat sağlanırken, Adalı da bu doğrultuda konuşma yapmayacağını söyledi. Ancak Ahmet Nur Çebi, kendisine verilen söz hakkını kullandı. Çebi’nin ardından Hürser Tekinkoktay da üyelere seslenirken, mutabakatın bozulması nedeniyle Serdal Adalı da söz aldı.

        ÇEBİ: HERKESİN KONUŞTUĞU BİR SEÇİM OLSUN

        Pazar günü erken saatte oy kullanmak için genel kurula gelen üyelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, “Bu saatte buraya gelen bütün arkadaşlara ve gelecek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı ve elimi taşın altına koydum. Şimdi de başkan adayı olarak göreve talibim. 7 yıl önce niye geldiysem, bugün de onun için geldim. Sadece Beşiktaş’a hizmet etmek aşkıyla, 1 birim bile olsa katkı vermek aşkıyla aday oldum. Bugün Beşiktaş için yol ayrımı. Büyük bir katılım bekledim bugün. Bunun tek sebebi, katılımcı Beşiktaş istememiz, paylaşımcı Beşiktaş istememiz. İdarecilerin toz pembe konuşmalar yapmadığı bir Beşiktaş istiyorum. Beşiktaş’ın genel kurulu üzerinden söylenen bazı şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum. Bindirilmiş kıtalar lafına inanmıyorum, Beşiktaşlı özgürdür. O sandıktan içeri girdiği zaman tek işi Beşiktaş’ı düşünerek oy kullanmaktır. Beşiktaş’ta kimsenin oyunu lekelemeye, genel kurulu lekelemeye hakkı yoktur. Birlik ve beraberliğimizi bugün herkese gösterelim. Beşiktaş’a yakışan, herkesin konuştuğu bir Beşiktaş seçimi olsun. Aday olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hangisi olursa olsun benim de başkanım olacak. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Her şeyi Beşiktaş için istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun, her şey Beşiktaş için olsun” ifadelerini kullandı.

        TEKİNOKTAY: METİN-ALİ-FEYYAZ'LI DÖNEME DÖNMEYİ VADEDİYORUZ

        Ahmet Nur Çebi gibi salona gelen üyelere teşekkür eden başkan adayı Hürser Tekinoktay da, “4 ay önce seçim vardı. O gün Fikret Orman’la yarışıyorduk, bugün 2 aday daha var. Beşiktaş’a yakışan bir kongre olsun. Burada bulunan bütün Beşiktaşlılara 4 ay sonra yeniden geldikleri için teşekkür ediyorum. 19 yıl sonra değişime inanan arkadaşlara, verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Saygı duyulan Beşiktaş’ı yeniden hayata geçirmek için aday oldum. Metin-Ali-Feyyaz’lı dönemi tekrar yaşatmak istiyoruz, özkaynak düzenimize dönmek istiyoruz, bu nedenle adayız. Son 7 yılda kulüp olarak 1 milyar TL kazanıldı. Ancak önümüzdeki 30 yıllık gelirlerimizin temlik edildiği bir durum var. Bu da sistemin çöktüğünü gösteriyor. Bankaların kapısından çıkıp, üretim ekonomisine dönmek için buradayız. Bankalardan aldığı borçlarla yürüyen bir Beşiktaş değil, özsermayesiyle ayakta duran bir Beşiktaş vadediyoruz. Futbol takımının bütçesini iş adamlarına değil, futbolun duayenlerine emanet etmek istiyoruz. Kulübü halka açarak 100 bin üyeye sahip olmayı vadediyoruz. Hepinizin desteğini mavi pusulada bekliyorum. Bugün sonuç ne olursa olsun kazanan Beşiktaş olacaktır” diye konuştu.

        ADALI: KAZANAN BEŞİKTAŞ OLSUN

        Son olarak kürsüye gelen Serdal Adalı ise şunları söyledi:

        “Bugün burada sizlerin tercihleriyle Beşiktaş için bembeyaz bir sayfa açacağız. Bu dönem, Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş’ın desteğe, birliğe çok ihtiyacı olan bu dönemde sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş için en doğru kararın çıkacağına inanıyorum. Kazanan Beşiktaş olsun.”

        Adalı’nın konuşmasının ardından kongre divan başkanlığı, üyelere oy kullanımı için gerekli bilgileri verdi ve oy kullanma işlemi başladı.

        REKLAM

        BEŞİKTAŞ 34. BAŞKANINI SEÇTİ

        Siyah-beyazlı kulübün 116 yıllık tarihinde bugüne kadar 33 başkan görev yaptı.Siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba, 8 dönem ve 16 yıl aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre bu görevde kalan isim olarak tarihe geçti.Bu arada, Beşiktaş'ta 1910-1913 yılları arasında Şehzade Ömer Hilmi Efendi, 1931-1946 yılları arasında Başbakan Recep Peker ve 1950-1954 yılları arasında da Başbakan Adnan Menderes ''Fahri Başkan'' oldu.

        7,5 YILLIK ORMAN DÖNEMİ

        Beşiktaş'ta görevi bırakmaya hazırlanan Fikret Orman'ın başkanlığı 7,5 yıl sürdü. Siyah-beyazlı kulübün başına ilk olarak 2012'de getirilen Orman, 24 Eylül'de görevine devam etmeyeceğini açıklamıştı.

        BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANLARI

        Beşiktaş Kulübünün 116 yıllık geçmişinde, tarihsel sıraya göre başkanlık yapan kişiler şöyle:

        1903-1908: Mehmet Şamil

        1908-1911: Şükrü Paşa

        1911-1918: Fuat Paşa

        1918-1923: Fuat Balkan

        1923-1924 Salih Bey

        REKLAM

        1924-1926: Ahmet Fetgeri Aşeni

        1926-1928: Fuat Balkan

        1928-1930: Ahmet Fetgeri Aşeni

        1930-1932: Emin Şükrü Kunt

        1932-1935: A. Ziya Karamürsel

        1935-1938: Fuat Balkan

        1938-1939: A. Ziya Karamürsel

        1939-1941: Yusuf Ziya Erdem

        1941-1942: A. Ziya Karamürsel

        1942-1950: Abdullah Ziya Kozanoğlu

        1950: Ekrem Amaç

        1950-1952: Salih Fuat Keçeci

        1952-1955: Abdullah Ziya Kozanoğlu

        1955-1956: Tahir Söğütlü

        1956-1957: Danyal Akbel

        1957: Ferhat Nasır

        1957-1958: Nuri Togay

        1958: Enver Kaya

        1959-1960: Nuri Togay

        1960-1963: Hakkı Yeten

        1963-1964: Selahattin Akel

        1964-1966: Hakkı Yeten

        1966-1967: Hasan Salman

        1967-1968: Hakkı Yeten

        1968-1969: Talat Asal

        1969-1970: Rüştü Erkuş

        1970: Nuri Togay

        1970-1971: Agasi Şen

        1971-1972: Himmet Ünlü

        1972-1973: Şekip Okçuoğlu

        1973-1977: Mehmet Üstünkaya

        1977-1979: Gazi Akınal

        1979: Hüseyin Cevahir

        1979–1980: Gazi Akınal

        REKLAM

        1980-1981: Rıza Kumruoğlu

        1981-1984: Mehmet Üstünkaya

        1984-2000: Süleyman Seba

        2000-2004: Serdar Bilgili

        2004-2012: Yıldırım Demirören

        2012-2019: Fikret Orman

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ