Beşiktaş’ın sorunu

Trabzon’dan sükseli bir galibiyetle dönen Beşiktaş, bilmece gibi maça çıktı dün. Bilmece Antalyaspor’un kendisiydi, üç testte üç farklı sonuç alıp gelen Antalyaspor kafilesi için Beşiktaş 4. testi istedi. Maçın oynanması ile ilgili soru işaretleri yoğunlaştı ama TFF ‘oyna, devam’ deyince maç başladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı futbol kalitesi ve pozisyon zenginliği açısından fakirdi. Covid-19 testleri ile boğuşan Antalyaspor geçen seneki formundan da çok uzaklaşmıştı. Geçen sezon bu takım bu maçta Beşiktaş’ı perişan etmiş ve 3 puanı alıp dönmüştü ama o zaman Sinan Gümüş vardı, formda bir Podolski vardı. Amilton ve Jahoviç de yüksek performansla oynuyordu. Dünkü maçın ilk yarısında ise gol pozisyonu bile üretemeyen bir Antalyaspor izledik. Tabii bunda dersine iyi çalışan Beşiktaş teknik heyetinin de payı yüksekti. 4-1-4-1 oynayan Beşiktaş, hücumlarda Necip ve N’Sakala’yı ileri çıkarıp Atiba’yı Vida ve Welinton’un yanında bırakarak işi şansa bırakmadı. 4-1-4-1’den 3-5-2’ye geçişleri çok iyi yaptı Beşiktaş, pozisyon vermedi.

Peki Beşiktaş taktiksel olarak bu kadar iyiyken neden koca bir ilk yarı gol pozisyonunda zorluk yaşadı. Kanatlarda oynayan Hasiç ve Boyd çok etkili değildi. Hücumlarda ileri çıkan Necip ve N’Sakala da Gökhan ve Caner değildi. Kanat organizasyonları zayıf kalınca pozisyon kısırlığı kaçınılmaz oldu. Buna karşın Necip’in kafayla altıpasa indirdiği topla gelen gol ise Larin’in yeterince beslendiğinde skoru değiştirebileceğinin göstergesiydi.

Maçın ikinci yarısında da çok şey değişmedi. Devrenin hemen başında Bünyamin ile Beşiktaş kalesine çok adamla geldi Antalya ama bu atağın devamı gelmedi. Antalyaspor yenik durumda olmasına rağmen kapandı. Kanatları yeteri kadar çalışmayan Beşiktaş ise rakibi açma konusunda zorlandı. Merkez pozisyonunda Ljajiç, Oğuzhan gibi yetenekli isimlerin yokluğu da Beşiktaş’ı olumsuz etkilemiş göründü.

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, 63. dakikada oyuna müdahale etti ve Podolski- Orgill hamlesi ile savunma düğmesini kapatıp hücum düğmesine bastı. Antalya atakları hemen artış gösterdi. Orgill’in müthiş atağında oyuncuyu ofsayta düşürmedeki zekası Welinton için önemli bir artıydı. Ali Cansun, PAOK maçı sonrası Welinton için “Umarım fişini atmamışlardır” diye espri yapmıştı. Dün sadece o pozisyondaki becerisi ile olası golü engelledi ve yeni takımına alıştığını gösterdi.

Tamer Tuna’nın hamlesine Beşiktaş kulübesinin karşı hamlesi de hücum hattına oldu. Murat Şahin, Dorukhan- Ljajiç ve Hasiç- Lens değişikliği ile hücum organizasyonlarını güçlendirme yoluna gitti. Bu karşı hamle, Antalyaspor lehine dönmeye başlayan maçı dengeye getirdi.

Beşiktaş Larin’le ikinci gol şansını kaçırıp maçı koparamayında son çeyrek Rus ruletine döndü. Son bölümde açık futbola dönen Antalyaspor gole yakın oynayarak Beşiktaş kalesinde baskı yarattı. Murat Şahin ise savunmaya takviye yapmayı değil, Ljajiç, Lens, Umut değişiklikleri ile açılan Antalya defansının arasına girip ikinci golü hedefledi. Bu gol Vida ile kaçtı. 84. dakikada tabelayı değiştiren ise Antalyaspor oldu. Gökdeniz Bayrakdar oyuna girdikten sonra şık bir golle ruleti Tamer Tuna’nın kazandığını ilan etti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.