Beşiktaş'ın başına neden geçmedi? Rıza Çalımbay konuştu...

20.01.2020 - 16:39 | Son Güncellenme: 20.01.2020 - 17:07

Beşiktaş'ın başına neden geçmedi? Rıza Çalımbay konuştu...

Rıza Çalımbay: "Oyun anlayışımızdan ödün vermeden devam edeceğiz"

Şampiyonluğa oynamak istiyorsanız bu tip maçları kazanmanız gerekiyor. Oyun anlayışımızdan ödün vermiyoruz. Zaman zaman kontrollü ve bazı şeylere dikkat ederek oynuyoruz. Şu ana kadar oynadığımız maçlarda gol attık. Yine öyle oynamaya çalışacağız.

Rıza Çalımbay: "Bizim dışımızda herkes şampiyon olacağını söylüyor"

Bizim dışımızda herkes şampiyon olacağını söylüyor. Biz ise maç maç bakıyoruz. Onun dışında bir şey demiyoruz. Bizim dezavantajımız; sakat, cezalı oyuncularımızın olması. Biz lige nasıl başladıysak aynı oyunu oynamaya çalışıyoruz. Mert Hakan ve Fernando olsaydı biraz daha güçlü olabilirdik.

Beşiktaş maçı için ne düşünüyor?

Beşiktaş maçı değişik maçtı. Rakibimiz de maçı kazanabilirdi. 10 kişi kalınca baskı yedik. Ama güzel pozisyonlar yakaladık. Beşiktaş riske girmişti. Biz onları değerlendiremedik. Ne olursa olsun uzak mesafeden golü atamasa da oyuncumuzu suçlamayız. Takımımız elinden gelen gayreti gösteriyor.

Sivasspor kaç transfer yapmayı planlıyor?

1-2 oyuncu daha almak istiyoruz. İnşallah ne kısa sürede olacak. Defans, orta saha ve forvet konusunda çalışıyoruz. Bu transferler kadro derinliği yaratmış olacak tabi ki.

Rıza Çalımbay: "Fatih Aksoy, iyi bir oyuncu olduğunu gösterdi"

Fatih Aksoy elinden geleni yapıyor. Yeni bir yere geldi. Bu maçta iyi oynayacak ki Beşiktaş’ta oynasın. Seneye orada oynayacak. Bence güzel yol kat etti. Fatih iyi bir orta saha olduğunu gösterdi. Sol bek ve stoperden çok iyi bir orta saha oyuncusu. İyi bir oyuncu.

Rıza Çalımbay: "Hakem yönetimi bence iyiydi"

Hakem arkadaşımızın kararıdır. Kendisi de VAR’a gitti ve karar verdi. Aslında kendisine göre bir karar verdi. Hakem yönetimi bence iyiydi.

Rıza Çalımbay: "Beşiktaş, taraftarı kazanmalı"

Beşiktaş’ın yeri bende çok farklı. Futbola başladığım ve bitirdiğim yer. Çok güzel anılarım var. Tabi ki Beşiktaş’ın iyi olmasını isterim. Ben Sivasspor’un başındayım. Beşiktaş’ın kadro ve atmosferini beğeniyorum. Takımın bence taraftarı kazanması gerekiyor. O zaman bütün olay biter, çok başarılı olur. Taraftar üzgün. Taraftarı kazanmak gerekiyor. 1-2 tane iyi maç kazanınca havasını yakalar ve başarılı olur. Çünkü iyi oyunculara sahipler.

Beşiktaş'ın başına neden geçmedi? O dönem neler oldu?

Fikret Orman’ın ne düşündüğünü, ne yaptığını bilmiyorum. Abdullah Avcı’ya karar verildi. Görevinin başında. Biz antrenörüz. Tabi ki istediğimiz her yerde görev yapamayız. Kendimize neresini uygun görüyorsak işimize devam ediyoruz. Beşiktaş’ın yeri bizde farklı. Çok başarılı arkadaşlar var.

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ı 2-1 yendikleri maç, transfer gündemleri ve birçok konuda çok özel açıklamalar yaptı. “Bizim dışımızda herkes şampiyon olacağını söylüyor. Biz ise maç maç bakıyoruz” diyen Çalımbay, Beşiktaş ile ilgili de dikkat çeken sözler söyledi. Sivasspor transfer yapacak mı? Şampiyonluk için Çalımbay neler düşünüyor? Tüm sorular Radyospor'da yanıt buldu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Rıza Çalımbay’ın açıklamaları şu şekilde:

Senin için hazırladığımız haberler