Beşiktaş transferde rotasını belirledi

Video yükleniyor...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Abdullah Avcı’yla görüşmesinin ardından transferde yol haritasını belirleyecek. İlk etapta kanat, orta saha ve stoper hattına birer takviye yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

Başakşehir’le olan sözleşmesini fesh etmesinin ardından Siyah-Beyazlılar’la anlaşan teknik direktör Abdullah Avcı, Beşiktaş’ta mesaiye erken başladı. Önceki gün tesisleri gezen tecrübeli teknik adam, transfer için de yönetimle bir araya gelecek. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve 2. Başkan Serdal Adalı’yla birlikte transfer için görüşecek olan Avcı, gerekli takviyeleri de yönetime bildirecek. Geçtiğimiz dönemlerde transfer komitesinin başında olan Umut Güner, bu kez transferlerin uzağında kalacak ve bu konuyu Başkan Fikret Orman ve 2. Başkan Serdal Adalı yönetecek.

VARAN 1: EDIN VISCA 
Teknik direktör Abdullah Avcı’nın transfer listesinin başındaki isim Boşnak kanat oyuncusundan başkası değil... Ancak Ricardo Quaresma’nın oyun anlayışına uygun olmadığı için gönderilmesini istediği konuşulan Avcı’nın bundan dolayı ilk olarak bir kanat oyuncusu transferi talep edeceği ve bu doğrultudaki ilk isteğinin Boşnak yıldız olacağı belirtildi. Başakşehir’deki misyonunu tamamladığını düşünen Visca’nın da kariyerine Abdullah Avcı’nın başındaki Beşiktaş’ta devam etmeye sıcak baktığı belirtildi.

VARAN 2: NIKOLA VLASIC
Hücum hattında çok yönlü bir isim olan Hırvat orta saha oyuncusu, Kartal’ın radarında... Kara Kartal’ın İngiltere Premier Lig ekibi Everton’ın Hırvat hücum oyuncusu Nikola Vlasic ile ilgilendiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Rusya Premier Lig temsilcisi CSKA Moskova’da kiralık olarak forma giyen Hırvat yıldız, bu sezon İngiliz ekibine geri döndü. Beşiktaş, Everton’la 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan golcü oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Abdullah Avcı’nın onay vermesi durumunda yönetim bu transferi bitirmek için harekete geçecek. Asıl mevkisi 10 numara olmasına rağmen sağ kanat, sol kanat ve zaman zaman da forvet hattında görev yapabilen 21 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon CSKA Moskova’da 31 maçta 8 gol atarken, 7 de asist yapmıştı.

VARAN 3: DUSKO TOSIC 
Kulübü Guangzhou RF’i ikna eden Sırp stoper, kiralık olarak Beşiktaş’a dönmek için geri sayımda... Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, Domagoj Vida’nın yanına sol ayaklı bir stoper kazandırmak için çalışma başlatmıştı. Bu doğrultuda geçen sezon Çin Ligi ekiplerinden Guangzhou RF’ye 4.5 milyon Euro’ya gönderilen Dusko Tosic ismi gündeme gelmişti. Kulübünde fazla forma şansı bulamaması sebebiyle mutsuz olan Sırp savunmacı da geri dönüşe yeşil ışık yakmıştı. Siyah-Beyazlı formaya geri dönmek için maaş olarak büyük fedakarlık yaparak Kara Kartal’a, ‘Evet’ diyen Tosic’in, Çin kulübünü de kiralık olarak kendisini Beşiktaş’a göndermeye ikna ettiği kaydedildi. Önceki gün İstanbul’a gelen ve ardından Belgrad’a giden Tosic’in, son hazırlıklarını yapıp gelecek hafta tekrar İstanbul’a dönüp resmen Kartal olması bekleniyor.

KAYNAK: Fanatik