MENÜ

Beşiktaş risk aldı

Abone Ol Google News

Bu sezon Babel’in Beşiktaş’taki “en az iyi” sezonuydu. Hollandalı’nın “Ya zam ya da giderim” blöfü sezonun ilk yarısında hem kendisine hem de Beşiktaş’a zarar verdi. Lakin bu sezon itibarıyla Beşiktaş’ın yetersiz kalan kolektif ortalamasına göre Babel’in 19 maçtaki 6 gol 1 asistlik performansı Hollandalı’nın en az iyi halinin bile ne kadar katkı verdiğini gösteriyor. Ancak nerede devre arasında gelip lig şampiyonluğu yolunda belirleyici katkı yapan, sonra da Şampiyonlar Ligi’nde Cenk ile yakaladığı mükemmel uyumla coşan, coşturan Babel?

Haberin Devamı

Burak’ın tarzına uygun olmalı

Son tahlilde Babel, gitmek istiyordu, gitti. Beşiktaş yerini nasıl dolduracak, daha önemli olan o. Babel’in yerine transferde adı geçen Pjaca, Konoplyanka ve Choupo Moting’in üçü de çok farklı özelliklere sahip oyuncular. Beşiktaş hali hazırda transferde Burak Yılmaz hamlesiyle risk aldı, bu yüzden Babel yerine transfer edilecek oyuncu da Burak Yılmaz’ın tarzına en uygun oyuncu olmalı yoksa risk büyür! Beşiktaş’ın her halükarda mutlaka sağ bek transfer etmesi gerek. İlk yarıda da gördüğümüz gibi Gökhan Gönül tüm sezon orada tek başına zor.

Haberin Devamı

Asıl sorun sağ bek

Dorukhan, sağ bekte de fena değil ama Beşiktaş’ın merkez orta sahada Dorukhan’ın dinamizmine çok ihtiyacı var. Necip’i sağ beke devşirmek ise hem Necip’e hem de takıma zarar veriyor. Atalanta’dan Berat Djimsiti’yi alıp sağ bek oynatmak da büyük risk teşkil ediyor çünkü Berat’ın orijini uzun boylu bir stoper. Polonyalı Bartosz Bereszynski sağ bek için daha iyi bir opsiyon. Bunca yıldır altyapıdan halen yedek olabilecek bir sağ bek bile çıkartılamaması Beşiktaş’ın asıl sorunu!

YORUM YAZ