Beşiktaş lige döndü

Negredo'nun akıl dolu asistine ustalıkla vuran Quaresma takımının 3-1'lik skorla vermek istediği mesajı ilan etti: Lige döndük, ensenizdeyiz! Şenol Güneş üzerindeki formsuzluğu sonlandırırken Beşiktaş bu sonuçla nefeslenip cesaretleniyor, Kocaman'ın Başakşehir maçını kazandıran A planı deşifre oluyor, Fenerbahçe ise şampiyonluk yolunda sert bir darbe alıyordu.

Google Haberlere Abone ol

Beşiktaş, Bayern Münih deplasmanından hırpalanmış olarak hazırlandı derbiye. Pepe ve Talisca'dan da mahrum kalacaktı siyah beyazlılar. Endişeler vardı. Fenerbahçe ise yükselen performansı ve puan avantajıyla geliyordu İnönü(!)ye. Güneş, Talisca'nın yerine Tolgay, Pepe'nin yerine Tosic tercihlerini yapmıştı ilk 11 için. Vagner Love da artık Negredo'yu kulübeye hapsetmişti. Kocaman'ın derbi tecrübesi yüksek Volkan yerine kalede Kameni'yle başladı. Valbuena'nın kulübede oturmasına artık alışmıştık. Karşılıklı yapılan sert açıklamalar ve hakemleri etki atkı altına alma girişimleri de mevcuttu. Derbiye bu atmosferde giriyorduk.

Başakşehir maçına önde basarak başlayan Fenerbahçe, bu maça da aynı şekilde başladı. Giuliano, Dirar ve Aatif, Fernandao'nun arkasında baskı alanı oluşturuyordu. Dakikalar henüz 8'i gösterirken bu baskı ilk sonucunu verdi. Dirar'ın sağ çizgiye indikten sonra yaptığı ortada Fabri yetersiz, Giuliano dengesiz yakalandı. Vida'nın çizgiden savuşturmaya niyetlendiği topu Fernandao altıpasın içinden sert bir şutla ağlarla buluşturdu. Beşiktaş'ı silkeleyen gol oldu bu adeta.

İlerleyen dakikalarda ev sahibi ekip dengeyi kurdu. Beşiktaş savunmasında oyun kurmaya çalışırken yapılan pas hatasında Fernandao ikinci gole yaklaşıyordu 20'nci dakikada. Beşiktaş önce Babel'in kafa vuruşu daha sonra da Quaresma'nın güzel şutuyla sarı lacivertlilerin kalesini yokladı. Skor avantajını elinde tutan Fenerbahçe'nin 40'ıncı dakikaya kadar geride beklemesi Beşiktaş'ın etkili olmasının nedenlerinden biriydi.

Ev sahibi takım tüm baskılarına rağmen ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. Ancak soyunma odasına girmeden önce fırtınalar estiren takım ikinci yarıda da kaldığı yerden devam etti. Son dönemde performansı tartışılan Gökhan Gönül'ün ceza sahası içerisine gönderdiği topa, geriden koşup yükselen Bayern Münih gazisi Vida, yaptığı kafa vuruşuyla takımına eşitliği getiren golü atıyordu.

Fenerbahçe'nin hemen cevap verme girişimine çizgi üstünde Medel izin vermedi. Ev sahibi takımın defansının arkasındaki açık alanları değerlendirmek üzere oyuna Aatif'ın yerine Alper'i alan Kocaman'a Güneş, Vida'yı çıkarıp Negredo'yu oyuna alarak cevap verdi. Sol bekte başlayan Tosic, Medel'in yanına gelirken Adriano da sola geçiyor, Tolgay Atiba'yı, Negredo Love'u tamamlıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde daha ileri gidemeyeceği Almanya'daki maçta belli olan Beşiktaş ligdeki mücadelesinde tekrar güçlü konuma gelmek için ihtiyacı olan gole ulaşmak üzere her yolu deniyordu.

Burada pek bir sonuç alamayınca Love'ı oyun dışına alıp Caner'i sol öne, Babel'i forvete attı Şenol Hoca. Soldan gelişen atakta Negredo, Josef ile olan mücadelesinde ayakta kalan ve topu sağ kanattaki Quaresma'ya aktaran taraf oldu. Portekizli yıldız derbi tarihine geçecek klasta attığı nefis golle takımını öne geçirdi, Kameni çaresizdi.

Valbuena bu dakikadan sonra Kocaman'ın kurtarıcısı olarak oyuna dahil oldu. Öne geçen Beşiktaş da sıra skoru garantiye almak için savunmayı güçlendirmekteydi. Necip bu görevi yerine getirmek üzere Babel'in yerine oyuna girdi. Son dakikalarda konuk ekip beraberliği yakalamak için çok uğraşsa da Fabri Beşiktaş kalesini gole kapıyordu. Uzatma dakikalarının tamamlanmak üzere olduğu saniyelerde Negredo'nun akıl dolu asistine ustalıkla vuran Quaresma takımının 3-1'lik skorla vermek istediği mesajı ilan etti: Lige döndük, ensenizdeyiz!

Şenol Güneş üzerindeki formsuzluğu sonlandırırken Beşiktaş bu sonuçla nefeslenip cesaretleniyor, Kocaman'ın Başakşehir maçını kazandıran A planı deşifre oluyor, Fenerbahçe ise şampiyonluk yolunda sert bir darbe alıyordu. Haftalar 23 olurken şampiyonluk yarışı daha da alevleniyordu.