MENÜ

Mario Gomez'in geliş saati belli oldu

Beşiktaş Kulübü, Alman golcü Mario Gomez ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Mario Gomez'in, yarın İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Mario Gomez'in geliş saati belli oldu

Beşiktaş haftalardır konuşulan Mario Gomez transferini bitiriyor... Siyah-Beyazlı ekip Alman futbolcu ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. KAP'a bildirilen tecrübeli golcünün yarın İstanbul'da olacağı öğreniliyor. Alman futbolcunun 14.00'te Atatürk Havalimanı'nda olması bekleniyor.

Yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Mario Gomez’in transferi ile ilgili olarak oyuncunun kendisi ve kulübü Fiorentina ile görüşmelere başlanmıştır."

Sözleşme 2+1 yıllık

Henüz resmi açıklama yapılmadı ancak Beşiktaş'ın Mario Gomez ile 5.5 milyon Euro'dan 2+1 yıllık anlaşma sağladığı iddia ediliyor. Bugüne kadar 431 resmi karşılaşmaya çıkan Mairo Gomez, 249 gol attı ve 56 asist yaptı. Alman futbolcu kariyeri boyunca sırasıyla Stuttgart, Bayern Münih ve Fiorentina formaları giydi.

Özel program olacak

Mario Gomez için Beşiktaş özel bir imza töreni de düzenleyecek. Bu organizasyonun ise Perşembe yapılması ve detayların da taraftarlarla paylaşılması bekleniyor.

Bonservisi yok...

Fiorentina’dan içerideki ödemelerine karşılık eline aldığı bonservisiyle bedelsiz gelen 30 yaşındaki forvet ile 2+1 yıllık mukavele imzalanacak. Mario Gomez, Beşiktaş’tan her yıl için 5.5 milyon Euro (16.5 milyon TL) garanti para kazanacak. Ayrıca sözleşmenin detaylarında maç başı kazançların yanı sıra başarı bonuslarının da olduğu gelen haberler arasında.

Bayern 90 milyon vermişti

Beşiktaş’ta 33 numaralı formayı terleteceği öğrenilen Mario Gomez, 2009 yılında Alman Ligi’nde dengeleri sarsan bir transferin başkahramanı olmuştu. Bayern Münih, golcü için Stuttgart’a tam 30 milyon Euro (90 milyon TL) ödemişti. 30 yaşındaki futbolcu, Almanya’dan Fiorentina’ya da yine hatırı sayılır bir rakamla, 15.5 milyon Euro (46.5 milyon TL) karşılığında transfer olmuştu. Geçirdiği ciddi sakatlıktan da tamamen kurtulan Mario Gomez, İtalyan ekibinde sezonu 10 gol 1 asist ile tamamladı.


Mario Gomez'in yolu yıllar önce çizilmişti

Haberin Devamı
YORUM YAZ