19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Son şampiyon bıraktığı yerden devam

Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Son şampiyon bıraktığı yerden devam
Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Beşiktaş ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi ev sahibi Beşiktaş, 2-0'lık skorla kazandı.
 
Beşiktaş'ı öne geçiren golü 45+4. dakikada Portekizli yıldız Pepe attı. Skoru belirleyen golü 64. dakikada penaltıdan Cenk Tosun attı.
 
Beşiktaş, bu sonuçla lige galibiyet ve 3 puanla başlamış oldu. Antalyaspor ise ilk maçında puanla tanışamadı. Beşiktaş, ligin ikinci haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşacak. Antalyaspor ise sahasında Akhisar Belediyespor'u konuk edecek.
 
BEŞİKTAŞ, SEZONA SEYİRCİSİNDEN YOKSUN BAŞLADI
 
Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, 2017-2018'e taraftarından yoksun bir başlangıç yaptı.
 
Siyah-beyazlı takım, sezonun ilk haftasında Antalyaspor'u Vodafone Park'ta konuk ederken, cezası nedeniyle taraftar desteğinden yoksun kaldı. Beşiktaş, Atiker Konyaspor ile oynanan Turkcell Süper Kupa mücadelesinde yaşanan saha olayları nedeniyle bir maç seyircisiz oynama cezası almıştı.
 
Beşiktaşlı taraftarlar, stat çevresinde takımları lehine tezahüratta bulundu.
 
SÜLEYMAN SEBA MESAJLARI: "KALBİMİZDESİN"
 
Beşiktaş Kulübü yönetimi, ölümünün 3. yıl dönümünde onursal başkan Süleyman Seba'yı unutmadı.
 
Vodafone Park'taki tribünlerde Süleyman Seba'ya ait görseller konulurken, efsane başkanın "Beşiktaş'ı üzmeyin" mesajı da yer aldı.
 
Siyah-beyazlı oyuncular da maç öncesi üzerinde Süleyman Seba fotoğrafının bulunduğu ve "Kalbimizdesin" yazan tişörtle ısındı.
 
Karşılaşma öncesi gerçekleştirilen seremoniye hakemler ve iki takım oyuncuları, "Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz iyikivarsınEren" pankartıyla çıktı.
 
VODAFONE PARK'TA İLK SEYİRCİSİZ MAÇ
 
Beşiktaş, Vodafone Park'ta ilk kez seyircisiz bir maça çıktı.
 
Siyah-beyazlı takım, 11 Nisan 2016'da hizmete giren Vodafone Park'taki resmi maçlarda Antalyaspor karşılaşmasına kadar seyircisiz kalmamıştı.
 
Beşiktaş'a konuk olan Antalyaspor ise taraftar desteği avantajına sahip oldu. Siyah-beyazlıların olmadığı karşılaşmada 200 kadar Antalyasporlu taraftar, kendilerine ayrılan bölümden maçı takip etti.
 
LİSANSI ÇIKAN TALISCA, İLK 11'DE
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa maçına göre ligin ilk maçında kadroda 2 değişiklik yaptı.
 
Lisansı çıkmadığı için Süper Kupa mücadelesinde yer alamayan Anderson Talisca, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Antalyaspor karşısında ilk 11'de görev aldı. Talisca, Atiker Konyaspor mücadelesinde oynayan Tolgay Arslan'ın yerine orta sahada hücuma destek vermeye çalıştı. Tolgay Arslan ise Antalyaspor mücadelesine yedekler arasında başladı. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan Adriano Correia, ilk hafta maçında kadroda yer almazken bu oyuncunun yerine savunmanın solunda Caner Erkin şans buldu.
 
Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Andreas Beck, Pepe, Dusko Tosic, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Ryan Babel ve Cenk Tosun ilk 11'de sahaya çıktı.
 
PEPE, İLK KEZ VODAFONE PARK'TA
 
Siyah-beyazlı ekibin sezon başında Real Madrid'den kadroya dahil ettiği Pepe, Vodafone Park'taki ilk maçına çıktı. Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçını Atiker Konyaspor karşısında giyen tecrübeli futbolcu, savunmanın göbeğinde görev aldı.
 
NEGREDO, LENS VE ORKAN ÇINAR YEDEKLER ARASINDA
 
Siyah-beyazlı ekibin yeni transferlerinden Alvaro Negredo, Jeremain Lens ve Orkan Çınar ise yedekler arasında bulundu. Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Mustafa Pektemek, Fatih Aksoy, Necip Uysal ve Sedat Şahintürk ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu.
 
GARY MEDEL YOK
 
Siyah-beyazlı ekibin İnter'den transfer ettiği Gary Medel ise kadroda yer alamadı. Lisansı henüz çıkmayan Şilili futbolcu bu nedenli ligin ilk haftasında forma şansı bulamadı. Medel, karşılaşmayı tribünden takip etti.
 
BEŞİKTAŞ, 70 GÜN SONRA DOLMABAHÇE'DE
 
Beşiktaş, 70 gün sonra Dolmabahçe'de lig maçına çıktı. Geçen sezonun son haftasında Osmanlıspor'u 3 Haziran'da Vodafone Park'ta konuk eden siyah-beyazlı takım, uzun bir aradan sonra sahasında lig mücadelesi yaptı.
 
MIRCEA LUCESCU DA TRİBÜNDE...
 
Siyah-beyazlı takımda geçen sezon forma giyen Marcelo Guedes, sosyal medya hesabından eski takım arkadaşlarına başarı mesajı gönderdi. Marcelo, Beşiktaş soyunma odasındaki formaların fotoğrafını kullanarak yeni sezon için siyah-beyazlı oyunculara şans diledi.
 
Mücadeleyi ayrıca A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da izledi.
 
İLK TEHLİKELİ POZİSYON PEPE'DEN!
 
Mücadele Beşiktaş'ın kontrolünde başladı. İlk dakikalarda arka arkaya ataklar yapan siyah beyazlılar, özellikle kanatları efektif kullandı. Sol kanatta Caner Erkin, sağ kanatta Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına ortaladığı toplarda Antalyaspor savunması başarılı müdahaleleriyle gole izin vermedi.
 
Beşiktaş'ın ilk 15 dakikadaki baskılı oyununun ardından Antalyaspor da, Maicon ve Eto'o ile ataklar yapmaya başladı. 15. dakikadan itibaren, mücadelede organize ataklar azalırken arka arkaya top kayıpları dikkat çekmeye başladı. Beşiktaş, maçında dengelendiği bölümde Quaresma'nın duran toptan ortası Pepe'nin kafasıyla gole yaklaştı ancak şut direkten auta gitti.
 
BEŞİKTAŞ, OYUNUN KONTROLÜNÜ TEKRAR ALDI
 
Beşiktaş'ın tekrar paslarla oyunun kontrolünü aldığı 25. dakikadan itibaren oyun daha çok Antalyaspor'un yarı alanında oynanmaya başlandı. 31. dakikada sağ taç çizgisinde topla buluşan Anderson Talisca iki oyuncudan sıyrılıp ceza sahasına doğru yöneldi, Danilo Campos'un müdahalesiyle yerde kaldı fakat top takım arkadaşı Ryan Babel'de kaldığı için hakem Cüneyt Çakır, avantaja bıraktı. Ryan Babel'in vuruşunda top direğin yanından oyun alanını terk etti.
 
Antalyaspor'da Sandro Ramirez, 38. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı ve teknik direktör Rıza Çalımbay, oyuna Zeki Yıldırım'ı sürdü.
 
TAM 0-0 BİTECEKKEN PEPE SAHNEYE ÇIKTI!
 
Beşiktaş'ın kontrolünde olan ancak pozisyonun olmadığı ilk devrenin son 15 dakikasında mücadelenin ilk devresi 0-0 bitecekken Pepe sahneye çıktı.
 
Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta kimse topa dokunamadı ve arka direğe doğru hareketlenen Pepe kafayla topu filelere göndererek ilk devrenin uzatma dakikalarında Beşiktaş'ı öne geçiren golü attı.
 
CENK TOSUN, BEYAZ NOKTADAN 2-0 YAPTI!
 
İkinci yarının ilk bölümünde mücadelenin temposu oldukça düşüktü. Antalyaspor'un organiza olamadığı, Beşiktaş'ın da tempo yapamadığı ikinci yarının ilk 15 dakikasının ardından oyuna müdahaleyi konuk ekibin teknik patronu Rıza Çalımbay yaptı ve Danilo'nun yerine Aydın Karabulut'u aldı.
 
Bu değişikliğin ardından Beşiktaş, ilk yaptığı atakta penaltıyı kazandı. 63. dakikada Diego Angelo'nun ceza sahası içinde Cenk Tosun'a yaptığı hareket sonrası Cüneyt Çakır, beyaz noktayı gösterdi.
 
Topun başına gelen Cenk Tosun, köşeye yaptığı net vuruşla 64. dakikada farkı ikiye çıkaran golü attı.
 
ANTALYASPOR'UN EN NET POZİSYONU 70'TE GELDİ
 
Beşiktaş, golden sonra daha temkinli oynamaya başladı. Antalyaspor ise 2. golü yedikten sonra daha çok risk alarak oynamaya başladı. 70'de duran top sonucu oluşan karabolde topu önünde bulan Salih Dursun, müsait pozisyonda çerçeveyi bulamadı.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyunda dengenin Antalyaspor'a kayması sonrası Oğuzhan Özyakup'un yerine Tolgay Arslan'ı sahaya sürerek ilk değişiklik hakkını kullandı. Rıza Çalımbay ise El Kabir'in yerine Emre Güral'ı oyuna alarak son hamlesini yaptı. Güneş, 82'de bu kez Ricardo Quaresma'yı oyundan alıp Necip Uysal'ı alarak merkezi kuvvetlendirmeyi tercih etti.
 
ALVARO NEGREDO, 87. DAKİKADA OYUNA DAHİL OLDU
 
Beşiktaş'ta yeni transfer Alvaro Negredo, 87. dakikada Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu. 
 
Maçın temposuz geçen son bölümünde Beşiktaş, Antalyaspor'a gol izni vermedi ve 2-0 ile İlhan Cavcav sezonunun ilk maçını galibiyetle açtı.