BESİAD ile geçmişin izini sürecekler

Yarımada Gazetesi 16/11/2017 - 08:07:01 Bu haber 608 kere okundu
BESİAD ile geçmişin izini sürecekler

BODRUM Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği BESİAD, Günbatımı Söyleşileri ile Bodrum ve Kos’un kültür, sanat ve gündelik yaşamını masaya yatırıyor.
 
BESİAD'ın katkılarıyla, Hamdi Topçuoğlu ve Selçuk Şahin'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan “BODRUM'UN KARŞI YAKASI KOS” konulu söyleşi ile her iki yakanın sanatsal ve kültürel benzerlikleri, tarihi özellikleri ve yaşayanların günlük yaşantıları hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. 
 
 
Ünlü piyanist Mustafa Köker'in müzikleri eşliğinde gerçekleşecek olan söyleşiye Kos (İstanköy) Müslümanları Kültür, Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Kadri Memiş,  Dil Bilimci Niya Payzanoğlu ve Müzisyen Mustafa Payzanoğlu olacak. 15 Kasım Çarşamba günü saat 18.15'te Otel Karia Princess'te gerçekleştirilecek olan söyleşiyle ilgili olarak Bodrum'da yaşayan herkesi bu keyifli sohbete katılmaya davet ettiklerini belirten BESİAD Başkanı İ. Emre Köroğlu, Kos adasının ve Bodrum'un geçmiş anılarında herkesin kendinden bir parça bulacağını da sözlerine ekledi. 
Hamdi Topçuoğlu da Bodrum’da yaşayanlara şu şekilde sesleniyor;
 
"Kos'u ya da İstanköy'ü ne kadar biliyoruz? 
 
Gelin, bir zamanlar Karia'nın, Roma'nın, Bizans'ın, Osmanlının bayrakları altında birlikte yaşadığımız; binlerce Bodrumlunun ata toprağı Kos ya da İstanköy'de kültür ve sanatın izlerini birlikte sürelim. 
 
Birçok Bodrumlu öğle yemeğine giderken, birçok Koslunun pazar alışverişine geldiği iki yaka arasında birlikte, el ele daha başka neler yapabileceğimizi düşünelim. Bir günbatımında daha gönül gönüle söyleşelim diyorsanız siz de buyurun, siz de katılın bize."
 

Yorum