İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakaryaspor’un sahip oluğu potansiyele rağmen bu durumda olmasını içine sindiremediğini belirterek, seçildiği takdirde 5 yıl içerisinde Sakaryaspor’u Süper Lig’e çıkartacaklarını söyledi. Kolip, bunu başaramazsa belediye başkanlığını da bırakacağını kaydetti.

BUNLARI HAK ETMİYOR

Cihan Kolip, gazetemize yaptığı açıklamada, Sakaryaspor’un içinde bulunduğu durumu hoş görmediğini söyledi. Adaylığının açıklanmasının ardından ilk ziyaretlerden birini Sakaryaspor Kulübü Başkanı’na yaptığını anlatan Kolip, “Transferin bitmesine birkaç gün vardı ve para aranıyordu. Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun görüştüğü bir kaynaktan para bekleniyordu. Para gelmedi ve transfer yapılamadı” dedi. Sakaryaspor’un bulunduğu kötü durumu hiç hak etmediğini ifade eden Kolip, şunları söyledi:

BÖYLE BAŞKA TAKIM YOK

“Süper Lig’de olması gereken bir takım, futbolcu yetiştiren fabrika bir takım... Geldiğimiz konuma bakıyorsunuz, şehre bir bakıyorsunuz üzülüyorsunuz. Fırsat buldukça oğlumla maça gidiyorum. Tribünler ful oluyor. Anadolu’da böyle başka takım yok. Böyle bir potansiyele sahipken mevcut konumu biz içimize sindiremiyoruz. Sakaryaspor’u bu durumdan kurtaracağız.”

UYGUN GELİR KAYNAKLARI

“Ben şunu ifade ediyorum; 5 yıl içerisinde halkın ve sivil toplum örgütlerinin denetleyebileceği, hukuki zemini uygun gelir kaynakları sağlayacağız. Denetlenebilir şekilde. Çünkü biz kulüp yönetimince bile doğru kullanıp kullanılmadığını belgelememiz gerekiyor. Sakaryaspor bir markadır ve bu markaya hak ettiği değeri kazandıracağız. Sakaryaspor’u 5 yıl içerisinde Süper Lig’e çıkarmazsam ben belediye başkanlığını bırakacağım. Bakın bu sözü verdim.” İrem KARABACAK

Editör: TE Bilişim