"Berna Gözbaşı otoritesiyle Kayserispor'da fark yarattı"

10.07.2020 - 22:01 | Son Güncellenme: 10.07.2020 - 22:01

TFF Kadınlar Ligi takımlarından 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Takımı'nın genç futbolcusu Gözde Uçar, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'nın otoritesiyle fark yarattığını söyledi.

"Berna Gözbaşı otoritesiyle Kayserispor'da fark yarattı"

Hasan BEGDİLİ - AJANSSPOR

Gözde Uçar, "Herkes Kayserispor'un düşeceğini düşünüyordu. Zor bir süreçte geldi Berna Gözbaşı. Ben ilk geldiği zaman tedirgindim ama iyi gidiyor.

Kayserispor'un küme düşeceğini sanmıyorum. Kadın başkanın artısı oldu onlar için. Berna Hanım otoritesiyle Kayserispor'da fark yarattı" dedi.

"Kadın futbolu zaten ikinci plandaydı her zaman"

Kadınlar Ligi'nin oynanmaması hakkında açıklamalar yapan Uçar bu süreçte ikinci plana itildiklerini ifade ederken, "Zor bir süreç yaşadık. Futbolun geleceği tartışıldı. Erkek futbolu öncelikli oldu ve kısa sürede çözüldü. Kadın futbolu için karar verilemedi. Biz maçların oynanmasını bekledik ama iptal oldu. Kadın futbolu zaten ikinci plandaydı her zaman. Oynatmama yönünde karar verildi. Oynayarak kazanmak isterdik. Biz zaten bir üst lige çıktık ama maçlar oynansaydı ligi lider bitirebilecektik. Bence oynanması lazımdı ama sağlık da çok önemli. Gelecek sezon yüksek ihtimalle eylülün ilk haftası başlayacak. Takımla çalışmalarımız ise bayramdan sonra başlayacak" şeklinde konuştu.

"Yurt dışında oynamak isterim ama..."

Yurt dışında oynama hedefinin olduğunu söyleyen 20 yaşındaki futbolcu, "Yurt dışında oynamak her futbolcunun hayali. Öncelikli olarak burada bir şeyler kazanmak istiyorum. Ondan sonraki süreçte eğer olursa yurt dışında oynamak isterim. Hangi takımda oynamak istersin diye sorarsanız ben Alman takımlarını söylerim" dedi.

Örnek aldığı futbolcu kim?

Barcelona forması giyen Griezmann'ı örnek aldığını ancak lakabının Reus olduğunu söyleyen Uçar, "Antoine Griezmann'ı örnek alıyorum. Kendimi ona yakın görüyorum. Antoine Griezmann'ı çok seviyorum ama arkadaşlarım bana saçlarımdan dolayı Marco Reus diyor" ifadelerini kullandı.

"Kadın futbolunun ilerlemesi için çok zaman lazım"

Kadın futbolunun geleceğini değerlendiren Gözde Uçar, "Küçükken sadece erkeklerle oynayabiliyorduk. Bir süre veremiyorum ama kadın futbolunun ilerleyeceğini düşünüyorum. Türkiye'de çok yetenekli kadın futbolcular var. Avrupa'ya giden arkadaşlarım var. Biraz daha fazla yatırım yapılsa çok daha iyi olacak. İlerleyecektir kadın futbolu ama çok zaman lazım" dedi.

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Uçar, "Ben en başından beri Başakşehir'in şampiyon olacağını düşünüyordum.4 puan fark var zaten Trabzonspor'la. Bence favori Başakşehir" diyerek sözlerini noktaladı.

Berna Gözbaşı başkanlığında Kayserispor kaç puan topladı?

Kayserispor'da 2019'un aralık yapılan seçimli Olağanüstü Genel Kurul'da Berna Gözbaşı başkanlığa seçilmişti. Bu süreçte 18 maça çıkan sarı kırmızılı takım 24 puan toplama başarısı gösterdi.

Kayserispor 31. hafta sonunda 31 puanla ligin 15. sırasında bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler