Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Berlin konferansı öncesi Erdoğan ve Putin'den kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet başkanı Putin, Berlin konferansı öncesi ikili görüşme gerçekleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-19 15:56:06

Berlin konferansı öncesi Erdoğan ve Putin'den kritik açıklamalar

Almanya'daki Berlin Konferansı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. Konferans öncesi açıklama yapan Erdoğan, "Ateşkes konusunda üstlendiğimiz sorumluluğun farkındayız. Hafter'in saldırgan tutumu sona ermeli. " dedi.

"HAFTER'İN SALDIRGAN TUTUMU SONA ERMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ortak çabamız sahada sukuneti sağladı. Ateşkes konusunda sarf ettiğiniz çabayı biliyorum. Sarrac'ı ikna etmek için çok uğraştık. Metni imzalamayan Hafter barıştan yana olmadığını gösterdi. Berlin'de barış süreci neticelenmeli. Hafter'in saldırgan tutumu son ermelidir." ifadelerini kullandı.

PUTİN: İKİ ÜLKE OLARAK ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTIK

Putin'in açıklamalarından satır başları:

Sizinle yeniden görüştüğüm için çok mutluyum. Hepimiz İstanbul'a yaptığımız geziden çok memnunuz. Size minnettarız.

Enerji alanında her iki ülke arasında çok önemli bir olay. Birçok alanda samimiyiz ve çok güzel. Her iki taraf içinde ortak noktaları bulmayı öğrendik. Birçok kilit konuda verimli çalışmaktayız.  Suriye, İran ve Libya konusunda olduğu gibi. Ciddi adımlar attık.

İstanbul'da Libya'daki tarafları ateşkese çağırdık. Taraflar bize kulak verdiler. Çatışmalar durdu. Bugün onun neticesinde Berlin'de bulunabiliyoruz. Libya tarafı ve Avrupa Libya meselesi yüzünden endişeli. Avrupa'yı endişelendiren bir durum. Mülteciler Afrika'dan Avrupa'ya akın etti. Libya taraflarını Moskova'ya çağırdık. Dışişleri Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İlginize çok teşekkür ediyorum.

Haber Ara