REKLAMI GEÇ

Berkin Elvan Davası’nda 8 yıl hapis cezası istendi

Berkin Elvan Davası’nda 8 yıl hapis cezası istendi

Denizli’deki Berkin Elvan Davası başladı. 19 kişinin hakim huzuruna çıktığı davada, sanıklar hakkında 8 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2015 Perşembe, 10:49

Başına isabet eden göz yaşartıcı gaz kapsülüyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için Denizli’de düzenlenen protesto eylemlerine katılanlarla ilgili 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Aralarında ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, SDP Merkezefendi İlçe Başkanı Fırat Kaya ve HDP İl Yürütme Üyesi Murat Sarıkuş’un da aralarında bulunduğu 19 kişinin 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Hazırlanan iddianamede, sanıkların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 28/1 ve 32/1. maddeleri ile Türk Ceza Kanunu’nun 53/1, 261/1 ve 265/3 maddeleri gereğince cezalandırılmaları istendi. Buna göre, Sanıklar hakkında 3 yıl 8 aydan 8 yıl 8 aya kadar hapis, TCK’nun 53. maddesi gereğince de belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları cezası istendi.

Sanıklar, Berkin Elvan’ın bu toplumun vicdanı olduğunu ve ölümü karşısında suskun kalmadıklarını söyleyerek, iddianamedeki suçlamaları kabul etmedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı